TV-recensieBoxing Stars

Ik zou Boxing Stars tekortdoen door het weg te zetten als één grote, ordinaire, potsierlijke kluwen van zwiepende armen en gebrekkige motoriek

null Beeld

Ga er maar eens staan. Als nauwelijks getrainde bokser, in een zaal vol familie, live op tv, klappen uitdelen en opvangen.

Julien Althuisius

Als je mij een paar weken geleden had gevraagd of ik zat te wachten op een programma van RTL 5, gepresenteerd door Ruben Nicolai en ­Olcay Gulsen, met commentaar van Maxim Hartman en Tijl Beckand, waarin min of meer bekende Nederlanders met elkaar op de vuist gaan en of ik dan zou uitkijken naar één wedstrijd in het bijzonder, namelijk die tussen Michella Kox en Amanda Tsatsos – twee dames van wie ik werkelijk nog nooit in mijn leven had gehoord, dan had ik je vriendelijk doch dwingend bedankt en je misschien ook wel even een klein opstootje gegeven.

Maar daar zat ik, met grote ogen voor het scherm, ademloos te kijken hoe de twee voormalig deelneemsters uit Echte Meisjes in de Jungle, deze twee aartsvijanden (Amanda heeft ooit over Michella gezegd dat ze een slechte moeder was, waarop Michella Amanda een klap gaf) elkaar in de boksring van RTL 5’s Boxing Stars te lijf gingen. Het zag er niet uit, maar toch was het prachtig. De onbeholpenheid, het totale gebrek aan het minste beetje techniek, het al na één ronde opgeven van Michella en de sigaret die ze vervolgens opstak. En dit was pas aflevering twee.

Boxing Stars wordt sinds een paar weken elke woensdagavond live uitgezonden op RTL5. Bekende Nederlanders – of wie daarvoor door moeten gaan – volgen een paar maanden intensieve bokstraining en gaan vervolgens drie rondes van 90 seconden met elkaar op de vuist. Behalve Michella en Amanda gingen de afgelopen weken bijvoorbeeld Matsoe Matsoe en ­Jebroer; Billy Bakker en Mascha Feoktistova en Laura Ponticorvo en Jessie Jazz de ring in. Dat levert, behalve de nodige zoekopdrachten, inderdaad veel komische beelden op.

Boxing Stars Beeld
Boxing Stars

Maar ik zou Boxing Stars tekortdoen door het weg te zetten als één grote, ordinaire, potsierlijke kluwen van zwiepende armen en gebrekkige motoriek, overgoten met RTL-dressing (wat het bij vlagen overigens echt wel is). Ga er maar eens staan. Als nauwelijks getrainde bokser, in een zaal vol vrienden en familie, live op televisie, klappen uitdelen en opvangen. ‘Het is een rare gewaarwording dat je ergens gaat staan en weet dat je klappen kan krijgen’, zei acteur Rein van Duivenboden in de eerste aflevering. ‘Dan schijt je toch wel een beetje in je broek.’ Dat lijkt me zeker.

Bovendien behelzen de gevechten meer dan alleen maar ‘gewoon zo snel mogelijk elkaars kop eraf beuken’ (zoals commentator Maxim Hartman dat tijdens Ponticorvo vs. Jessie Jazz zei); er wordt er hier en daar heel aardig gebokst. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Boxing Stars een reclame is voor de sport. Niet voor niets wordt het programma in samenwerking gemaakt met de Nederlandse Boksbond. Die hopen natuurlijk met Boxing Stars zieltjes te winnen. Ik hoop vooral op een tweede seizoen. Met Lange Frans tegen Lil’ Kleine, Klaas Dijkhoff tegen Jesse Klaver en Angela de Jong tegen Humberto Tan. De mogelijkheden zijn eindeloos. De gevolgen niet te overzien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden