Het beste dumpverhaal

Ik wisselde per ongeluk twee liefdesbrieven om. Van de ontvangers heb ik nooit meer wat gehoord

Het beste dumpverhaal van deze week

Beeld COMM

Ik had net eindexamen gedaan en er lag een lange zomer voor me. Voordat ik met een vriendinnetje naar Joegoslavië zou vertrekken, ging ik een maand naar Engeland als au pair. Overdag paste ik op twee kinderen, ’s avonds ging ik uit. Al gauw werd ik verliefd op ene Bruce, een jongen uit de plaatselijke band. De kalverliefde was groot. Bij het afscheid beloofden we elkaar eeuwige trouw en spraken we af elkaar te schrijven. 

Mijn eeuwige trouw was van korte duur, want eenmaal in Joegoslavië ontmoette ik Hans, een Duitser. Ook hem beloofde ik tijdens een vurig afscheid te schrijven. De liefdesbrieven vielen veelvuldig op mijn deurmat. Gezellig en goed voor mijn ego, maar het terugschrijven werd steeds meer een opgaaf. 

Eigenlijk was ik mijn tijd ver vooruit: de brieven die ik per post verstuurde, schreef ik gewoon over, alleen zette ik er een andere naam boven. Een computer zou, het was 1971, een uitkomst geweest zijn: kopiëren, plakken en verzenden maar.
 

Werkte prima, tot ik op een dag van de brievenbus naar huis terugliep en besefte dat ik de verkeerde brieven in de verkeerde enveloppen had gestopt. Noch van Engelse Bruce, noch van Duitse Hans heb ik ooit nog een antwoord ontvangen.

Marijke van den Berg-Leydesdorff, Monnickendam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.