Huub Stapel speelt hoofdrol in muziektheater op Pinkpop

Acteur Huub Stapel (62) speelt de hoofdrol in de muziektheatervoorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal van Toneelgroep Maastricht (TM).

Annette Embrechts
Acteur Huub Stapel. Beeld anp
Acteur Huub Stapel.Beeld anp

Stapel speelt een man - trouw Pinkpopfan - die zijn geheugen verliest. Hij krijgt nog één keer bezoek van zijn jeugdliefde (gespeeld door Henriëtte Tol), met wie hij jaren het festival bezocht.

Verder bestaat de cast uit Paul Hoes, Susan Seegers en Michel Sluysmans. De voorstelling, geschreven door muzikant en schrijver Frans Pollux, speelt zich af tegen de achtergrond van het beroemde popfestival; regisseur Servé Hermans (artistiek leider van TM) zal gebruikmaken van archiefbeelden uit het rijke Pinkpopverleden, zoals de doorbraak van The Police in 1979 of de sprong van Eddie Vedder in 1992. Pinkpopbaas Jan Smeets heeft medewerking toegezegd.

De band Rowwen Hèze zal de voorstelling live begeleiden en componeert hiervoor nieuwe muziek.

'Het vrije circuit'

Met deze rol verruilt Stapel het zogenoemde 'vrije circuit' van ongesubsidieerde voorstellingen (zoals het nu toerende Intouchables) voor het eerst sinds lange tijd voor een optreden voor een optreden bij een zogenoemd BIS-gezelschap: een groot toneelgezelschap dat mede wordt bekostigd uit de Basisinfrastructuur en daarom een specifieke opdracht heeft, zoals binding met de regio.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden