Hoe Nederland verandert door een kosmisch project

Als je iets níet moet doen als je de aandacht op je wilt vestigen, is het beweren dat dingen hetzelfde blijven – dat onze tijd overeenkomsten vertoont met andere tijden, dat die voorbij zal gaan en vergeten zal worden....

Da’s geen boodschap die aankomt. Beter is het te beweren dat er grote veranderingen op komst zijn, dat onze tijd een beslissende, speciale, uitverkorene is. Het gevoel in een beslissende tijd te leven is, misschien paradoxaal, iets dat mensen in verschillende tijden gedeeld hebben. Aan het einde van het eerste millennium verwachtten ze de apocalyps door het Laatste Oordeel, aan het eind van het tweede door op hol geslagen computers.

Anderhalve eeuw terug werd alles anders door toedoen van de spoorwegen, tegenwoordig heb je lui die geld verdienen met ronkverhalen over het web. Hetzelfde geldt voor astrologen en visionaire wetenschappers – nooit eens een saaie boodschap, altijd spektakel.

Nederland was verhoudingsgewijs een oase van nuchterheid. Maar er is een spectaculaire verandering opgetreden. Dat meen ik althans te concluderen na lezing van het Het Gaia Project 2012 – De grote veranderingen die gaan komen van de Zuid-Koreaanse hoogleraar bedrijfseconomie Hwee-Yong Jang (1953-2008).

Even kort: de aarde en de mensheid gaan de komende jaren door een ingrijpende transformatie heen in het kader van een groot kosmisch plan. De eerste fase – daar zitten we nu in – is een zuiveringsproces dat wordt gekenmerkt door natuurrampen en politieke conflicten. Maar vanaf 2012 zal dat er toe leiden dat onze planeet over zal gaan naar een hogere spirituele dimensie. Jang heeft signalen opgevangen van buitenaardse krachten die het kosmisch plan uit de doeken doen.

Waarom andere mensen die signalen niet opvangen? ‘De meeste mensen kunnen de driedimensionale frequentie van de niet-materiële wereld niet waarnemen. Aangezien ufo's of ruimtevaartuigen zich meestal in een immateriële staat bevinden, kunnen we ze niet met een van onze vijf zintuigen opvangen.’

Ik bleef met vijf zintuigen en drie vragen achter. Eén: hoe ontstond dit soort visioenen bij een degelijke hoogleraar bedrijfseconomie? In het voorwoord vertelt Jang dat de hartkwaal die hem begin jaren ’90 trof een bewustzijnsverandering teweegbracht die hem in staat stelde voor gewone stervelingen niet waarneembare energiestromen op te vangen. Onze fysieke gesteldheid beïnvloedt onze geestelijke, het is al vaker gezegd.

Twee: Hoe komt het dat Het Gaia Project al in meer dan twintig talen is vertaald en Hwee-Yong Jangs website een miljoen bezoekers trekt? Omdat het wel handig is te weten wat ons te wachten staat, denk ik.

Drie: Hoe komt het dat Het Gaia Project ook in het Nederlands is vertaald en zoveel Nederlanders die website ook bezoeken? Ik vermoed dat dit onderdeel is van een kosmisch project waarvan alleen ik de signalen opvang. Daarin gaat Nederland steeds meer op de rest van de wereld lijken. Lange tijd hadden we hier geen politiek populisme, geen emo-tv en geen massahysterie. Dat is nu wel anders. In het kader van de afrekening met de nuchterheid, doen we ook mee aan Het Gaia Project.

Hwee-Yong Jang: Het Gaia Project – 2012.

Ankh-Hermes;euro 19,90

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden