Hoe kun je de nieuwe Harry Potter verhalen zo snel mogelijk lezen?

Harry Potter-fans kunnen opgelucht adem halen: er is een nieuwe reeks verhalen over de personages uit Harry Potter in aantocht. Vanaf 12 december kunnen leden van de site Pottermore.com twaalf dagen lang twaalf korte Potter-verhalen lezen. Hoe krijg je zo snel mogelijk toegang tot die verhalen?

Ron, Hermelien en Harry in het laatste deel van de Potterreeks. Beeld ap
Ron, Hermelien en Harry in het laatste deel van de Potterreeks.Beeld ap

Om de verhalen zo snel mogelijk te kunnen lezen, is het verstandig om een Pottermore-account aan te maken.

Pottermore is een in 2011 door geestelijk moeder J.K. Rowling gelanceerde website over de wereld van Harry Potter. De website biedt een interactieve leeservaring van de boeken uit de Potterserie: leden worden gesorteerd in één van de vier categoriën: Huffelpuf, Ravenklauw, Griffoendor en Zwadderich, net als de tovenaarsleerlingen in de boeken van Rowling. De website biedt allerlei activteiten aan, die leden het gevoel geeft dat ze zelf op Zweinstein zitten. Zo kunnen ze toverdrankjes brouwen en een eigen toverstok kopen.

De interactieve leeservaring houdt onder andere in dat er op de site nieuwe achtergrondinformatie over de boeken wordt gegeven. De korte verhalen die Rowling over de Potterpersonages schrijft, zijn beschikbaar op de site.

Twitter

Volgens The Daily Telegraph moeten leden elke dag #PottermoreChristmas tweeten om toegang tot de verhalen te krijgen. Er zijn er twaalf in totaal: van 12 december tot kerstavond wordt er elke dag een verhaal vrijgegeven. De verhalen zijn gloednieuwe momenten uit Harry Potter en de Halfbloed Prins, aldus het Britse dagblad.

Eén van de verhalen zou specifiek over Draco Malfidus gaan, de vijand van Harry Potter. Een ander verhaal zou over de geest van Florian Fanielje gaan, in wiens ijssalon Harry tijdens de zomer in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban zijn huiswerk maakte. Fanielje gaf hem elk half uur een gratis sorbet en hielp hem met een opstel over historische heksenverbrandingen. Uiteindelijk wordt Fanielje door de dooddoenders vermoord.

Omber

Eerder publiceerde Rowling al een verhaal over Dorothea Omber. Omber was de in roze mantelpak gekleede directrice van Zweinstein in Harry Potter en de Orde van de Feniks. Omber regeerde met harde hand over Zweinstein en liet haar leerlingen na schooltijd de strafregels: 'Ik mag niet liegen', schrijven met een speciale veer. Tijdens het schrijven verscheen de tekst als open wond op de hand van de leerling.

Momenteel werkt Rowling aan een script voor de eerste film van de Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden trillogie. De eerste film moet in november 2016 verschijnen.

Dorothea Omber in haar kamer op Zweinstein. Beeld YouTube.
Dorothea Omber in haar kamer op Zweinstein.Beeld YouTube.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden