Het wel en wee van een hondenfamilie

Hondjes zijn het. Dappere, lieve hondjes. Met menselijke kanten, dat wel...

Na de VPRO-serie Poesjes kon het niet uitblijven: eendramaserie over een hondenfamilie. Een stoere vader, een moedermet een hippie-verleden, en drie wilde kids spelen de hoofdrolin het scenario van Ronald Giphart, die nadrukkelijk speelt metde drang van de viervoeters naar vrijheid.

De honden - met mensenstemmen die achteraf zijn ingesproken - besluiten in deel één het huis van hun veel te schone baasjete verlaten. Ze vinden onderdak in een oude tram, waar met oudelappen al snel een nieuwe mand is gemaakt.

De honden tonen zich betere acteurs dan de poezen uit deeerste reeks. De vegetarisch kat Rinus is achteraf bekekenbehoorlijk passief in vergelijking met de druistige Gijs, dierent en draaft dat het een lieve lust.

Het moeilijkste van de opnamen bestond eruit dat honden nietdoen wat een regisseur van hen verlangt. Honden willen niet eenverliefd stel spelen, maar spelen en ravotten. En op commandopoepen bleek ook niet mogelijk: om dat probleem op te lossenhebben de makers van ontbijtkoek diverse drollen gekneed.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden