BladLinda is op vakantie boek

Het vakantieboek van Linda over het favoriete wasmiddel van Estelle Cruijff

Wat is lezenswaardig deze week? In het vakantieboek van Linda zijn billen met putten de kers op de taart.

Paul Onkenhout
null Beeld

Zomer en vakantie, tijdschriftenmakers pikken er graag een graantje van mee, in toenemende mate zelfs. ‘De superdikke Vakantie-Jan’, het ‘Quest-vakantieboek’, het ‘Linda is op vakantieboek’: wie op reis gaat, loopt bij de sigarenboer het gevaar aan keuzestress te bezwijken. En dan zijn er nog de reguliere uitgaven van tijdschriften, voor de gelegenheid ook vaak ‘superdik’.

De special van Linda lijkt het meest op een boek, qua formaat. Inhoudelijk is het heel erg Linda: fotoseries waar de lezer toch even van opkijkt, misschien, en over het algemeen vriendelijke interviews waarin de man of vrouw in kwestie keurig in het zonnetje wordt gezet.

Neem het eerste interview, met Estelle Cruijff. Eerste vraag: ‘Je bent behoorlijk afgetraind. Vind je jezelf nu op je mooist?’

Daar heeft Cruijff wel een antwoord op. ‘Ik voel me zo het lekkerst. Het gaat erom dat je gezond bent.’ Linda provoceert graag, maar nu even niet.

Wat verder opvalt: hoewel het ook even over de kinderen gaat, wordt de naam van de vader (Ruud Gullit) in het interview met Cruijff niet één keer genoemd. Dat was vast de afspraak. Het gaat, een pagina lang, wel over schoonmaken en de was doen. Ze is er gek op.

Ze heeft een schoonmaaktic, geeft ze toe. Om de dag verschoont ze haar beddengoed. Een onthulling: ‘Robijn is zeker mijn favoriet.’ Er gebeuren wel meer rare dingen. Een heftig interview met een vrouw die in 2017 op de Ramblas in Barcelona de terroristische aanslag overleefde, is ingedeeld in de categorie ‘lekker lezen’.

Nog een tegenvaller: het interview met Humberto Tan, ondanks het veelbelovende intro: ‘Hij hield interviews lang af, maar is nu bereid zijn verhaal te vertellen. Maar alléén aan Saskia Noort.’ Ook in het interview zelf houdt Tan de regie stevig in handen. Noort is geen spelbreker.

Op haar best is Linda in de fotoreportages, met oud-tophockeyer Fatima Moreira de Melo (1 meter 60) en acteur Olivier Richters (2 meter 18) bijvoorbeeld. Ook de reportage met kunstenaarsfamilie Dagelet en de portretten van bekende mannen met hun dochter in het zwembad zijn voltreffers. De kers op de taart (en héél erg Linda) zijn close-ups van grote vrouwenbillen vol putten en cellulitis. De vrouwen in kwestie zeggen er iets over.

Model Kim Feenstra, die overigens meer geluk heeft, is uitgebreid gefotografeerd en kort geïnterviewd. Drie keer heeft ze seks in zee gehad, zegt ze. ‘Beetje stroef, maar wel leuk.’

null Beeld

Gijs Groenteman gaat in onze illustere archiefkast in gesprek met mensen die hem hebben verwonderd. Rapper Pepijn Lanen, schrijver Paulien Cornelisse en kunsthandelaar Jan Six passeerden al de revue.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden