Satirehet transitieteam

Het Transitieteam zorgt dat gebruikers van de Voordenk-app hoeven zelf niet langer na te denken

Omdat veel mensen in de war zijn over wat ze moeten denken van alle veranderingen die de transitie met zich mee brengt, hebben we deze week onze Denkwijzer online gezet. Op Denkwijzer.net krijgen bezoekers tien simpele dilemma’s voorgelegd. Bij ieder dilemma kan de bezoeker kiezen tussen: eens of oneens.

Wie alle antwoorden heeft ingevuld ontvangt een denkadvies in de vorm van een code van acht cijfers en letters. Die code kan worden ingevuld op de speciaal daarvoor door onze programmeurs ontwikkelde Voordenk-app. De Voordenk-app is eenvoudig te downloaden via Google Play of in de App Store.

Het invullen van de denkwijzer duurt gemiddeld vijf minuten. Het installeren van de Voordenk-app minder dan een minuut. Tijd die daarna snel zal worden teruggewonnen, omdat gebruikers van de Voordenk-app zelf niet langer hoeven na te denken, of erger: te aarzelen. Dat heeft de voordenk-app namelijk al gedaan, nog voor de gebruiker daarover zelf heeft kunnen nadenken.

Door middel van spraakherkenning zal de Voordenk-app voortdurend meeluisteren met gesprekken. Zodra er een vraag langskomt, zal de Voordenk-app gaan rekenen. Het enige dat de gebruiker vervolgens hoeft te doen is de Voordenk-app tevoorschijn halen om te kijken hoe die erover heeft voorgedacht.

Gaat het beeldscherm op groen, dan betekent dit dat de gebruiker het eens is. Gaat het scherm op rood dan is de gebruiker het oneens.

Stel iemand vraagt: ‘Wat is erger: de vrijheid van meningsuiting inperken of tijdens carnaval Joden als ongedierte afbeelden en gaskamers van papier-maché optuigen om mee rond te rijden?’ In plaats van daar het hoofd over te breken, kan de gebruiker meteen op het scherm van zijn telefoon zien hoe erover te denken.

Er was kritiek van filosofen, die overduidelijk de app nog niet geïnstalleerd hadden. De filosofen stelden dat niet iedere vraag met eens of oneens kan worden beantwoord. Diezelfde filosofen vonden ook dat het soms goed is te aarzelen. Wat niet heel verrassend is, omdat aarzelen zo ongeveer het verdienmodel is van de filosoof.

De Voordenk-app kleurde na het horen van die kritiek rood, daarmee kan die discussie dus worden afgesloten nog voor ze goed en wel is begonnen.

Op dit moment zijn onze programmeurs druk bezig de Voordenk-app te voorzien van een plug-in die ervoor zorgt dat gebruikers op sociale media automatisch iedere contact verbreken met mensen die ergens anders over denken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden