BERICHT VAN HET TRANSITIETEAM het Rembrandt©-jaar

Het Transitieteam deelt punten uit ter gelegenheid van het Rembrandt©-jaar

Ter gelegenheid van het Rembrandt©-jaar kunnen fans van de Toppers met korting naar het Rijksmuseum. Fans van Mahler moeten de volle mep betalen. Vrienden van het Transitieteam maken kans op een heel bijzondere collectible.

Rembrandt© is en was altijd een groot voorstander van de Transitie. Wie goed naar zijn schilderijen kijkt, ziet dat hij, tussen de streken door, een vurig pleidooi hield voor de Transitie.

Rembrandt© is te lang door de kunsthistorische elite gereduceerd tot een schilder die met zijn clair-obscur in staat was toeschouwers in vervoering te brengen. Revisionistische marketeers hebben inmiddels bewezen dat Rembrandt© veel ambitieuzer was. Rembrandt© begreep al heel vroeg dat na de transitie alles om bezoekersaantallen zou gaan. Daarom was hij vooral geïnteresseerd in het ontwikkelen van merchandising en branding. Rembranding© om precies te zijn.

Rembrandt© begreep al heel vroeg dat de waarde van kunst niet in kwaliteit valt uit te drukken en niet met context kan worden verklaard. Het enige dat telt is bezoekersaantallen. Vierhonderd jaar voor het Rembrandt©-jaar van start ging, begon hij al het pr-materiaal te vervaardigen dat nodig is om in onze tijd zoveel mogelijk mensen door musea heen te jagen. Rembrandt© begreep dat zijn werk pas effectief zou zijn als het mensen zou verleiden er een selfie mee te nemen. Zelf tekende Rembrandt© in zijn leven de nodige selfies. Wie goed kijkt, ziet dat hij daarbij steeds met grote teleurstelling of verbazing kijkt. We zien een man op zoek naar een Rembranded©-achtergrond.

Dat 350 jaar na zijn dood deze meestermarketeer nog zo populair is, bewijst zijn gelijk. Dit jaar trekken miljoen mensen langs de Nachtwacht om er een unieke selfie te maken. Fans van de Toppers, schoolklassen, toeristen uit de hele wereld. Iedereen wil zich afficheren met Rembrandt©.

Vrienden van het Transitieteam krijgen geen korting maar kunnen punten verdienen. Iedere selfie die u post met op de achtergrond de Nachtwacht levert vijf Rembrandt©-punten op. Voor tien punten mag u met korting naar de Toppers. Voor twintig punten krijgt u een Rembrandt© Selfiestick. Bij dertig punten krijgt u van ons een authentiek Punthoofd van Rembrandt©.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden