Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De 6-urige werkdag: goed idee, maar het is toch te duur. Dat is de conclusie van het veelbesproken Zweedse experi ment met de kortere werkdag. Verder in de Volkskrant Avond: boeren in Oeganda krijgen hulp 'van boven' en acteur Michael Keaton (65) is relevanter dan ooit.

Michael Keaton in The Founder. Beeld
Michael Keaton in The Founder.Beeld

Vandaag belangrijk

Terreurverdachte Amri pakte in Amsterdam trein naar Brussel

De vermoedelijke dader van de aanslag in Berlijn, Anis Amri, is twee dagen na zijn terreurdaad op Amsterdam CS gesignaleerd, waarna hij op camerabeelden op station Brussel-Noord opdook. Eerder werd al duidelijk dat Amri op het station van Nijmegen is gezien. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Zesurige werkdag Zweden blijkt te dure aangelegenheid

Goed en slecht nieuws voor wie droomt over een zesurige werkdag: de maatschappelijke kosten van een kortere werkweek zijn veel lager dan gedacht. En de baten zijn aanzienlijk: minder stress, minder ziekte, meer banen, betere prestaties. Maar het slechte nieuws is dat er toch nog wel een aardig prijskaartje hangt aan de zesurige werkdag, in elk geval in de publieke sector.

'Le Pen-parodie' zet kwaad bloed bij Front National

De hoofdpersoon van de speelfilm Chez nous lijkt sprekend op Marine le Pen. Vinden ze niet leuk, bij het Front National.

Voedselbank verlaagt drempel: 'Slechts topje van ijsberg klopt bij ons aan'

Het aantal voedselbanken in Nederland neemt al jaren toe, maar vorig jaar daalde het aantal mensen dat er gebruik van maakt voor het eerst. De voedselbank verlaagt nu haar drempel. Waarom?

Vrijwilligers sorteren kilo's paprika's bij de voedselbank. Beeld ANP
Vrijwilligers sorteren kilo's paprika's bij de voedselbank.Beeld ANP

Video van de dag

Hoe was het eigenlijk om de laatst gehouden Elfstedentocht te schaatsen? Precies twintig jaar geleden reed toenmalig Volkskrantverslaggever Sietse van der Hoek de Tocht der Tochten.

Vanavond op televisie

In Foute shit! gaat het over het legaliseren van wietteelt. Moet Nederland het voorbeeld van Amerikaanse staten als Colorado volgen (NPO 2, 21.10 uur)? Een nieuwe aflevering van dramaserie Zwarte Tulp ziet u om 21.30 uur op RTL 4. Bij onze zuiderburen kunt u naar een aflevering van Planet Earth II kijken (21.10 uur, Canvas). Meer tv-tips vindt u hier.

Twee aapjes in Planet Earth II. Beeld
Twee aapjes in Planet Earth II.Beeld

Morgen in de krant

Boeren met wat hulp van boven (+)

Met satellietinformatie helpt Nederland boeren in Oeganda hun teruglopende opbrengst op te schroeven. Alles loopt via eenvoudige sms-berichten: 'Plant nog even niet!'

Van energieopwekkende ruit tot Netflix voor games (+)

Donderdag gaat in Las Vegas voor de vijftigste keer 's werelds grootste gadgetbeurs CES van start. Nog nooit waren er zo veel Nederlandse start-ups aanwezig. Wat brengen zij mee? En worden dat het nieuwe Tetris of de nieuwe iPhone?

Indonesische zakenman wil politieke rugdekking voor imperium

Ineens is het nieuws: 'Zakenpartner van Trump wil president van Indonesië worden.' In de maand dat Donald Trump definitief president van de Verenigde Staten wordt lijkt niets onmogelijk, dus waarom zou Hary Tanoesoedibjo niet ook president van Indonesië kunnen worden?

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De wedloop naar de magische grens van 2 uur (+)

Het geldt als het grootste avontuur binnen de atletiek: de marathon lopen in minder dan twee uur. Mogelijk gebeurt het al in 2017. Een wedloop tussen sportmerken en wetenschappers tekent zich af.

'Ik ben nooit weggeweest, alleen even minder populair' (+)

Filmster Michael Keaton was jaren van de radar. Maar sinds kort verandert alles wat de acteur aanraakt in goud. Hoe kreeg de zestiger dat voor elkaar?

Iedereen en zijn moeder is homo (+)

Onlangs werd ik rond etenstijd bij de ingang van de supermarkt aangesproken door een smal, bleek jongmens met een ernstige oogopslag: 'Mag ik u wat vragen? Hoe denkt u over homoseksualiteit?' Ik moet glazig gekeken hebben, want ik overwoog juist risotto versus gebakken aardappels; sowieso denk ik zelden na over homoseksualiteit, want tussen onze bonte verscheidenheid aan beschikbare erotische variaties is dat tenslotte verreweg een van de gewoonste.

Lelisa Desisa komt over de finish van de 119e marathon van Boston (2015). Beeld EPA
Lelisa Desisa komt over de finish van de 119e marathon van Boston (2015).Beeld EPA

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden