Nieuwsbrief Avond

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond! Volgens de eerste exit polls is de Front National van Marine Le Pen in geen enkele Franse regio de grootste geworden. Vrouwen hebben in Saoedi-Arabië voor het eerst een zetel gewonnen tijdens lokale verkiezingen. En dit weekeinde nam de 'Apekop', de karakteristieke gele stoptrein met de bolle neus definitief afscheid. Dat en meer in de Volkskrant Avond van vandaag.

Wilt u deze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Redactie
null Beeld Harry Cock
Beeld Harry Cock

Vandaag Belangrijk

Exit polls: Le Pen wint in geen enkele regio
De regionale verkiezingen lijken zondag uit te lopen op een deceptie voor het Front National. Drie opiniepeilers voorspellen dat het FN in geen van de dertien regio's de winst weet te pakken..

Vrouwen voor het eerst gekozen in Saoedische gemeenteraad
Een aantal vrouwen heeft voor het eerst in de geschiedenis van Saoedi-Arabië een zetel gewonnen tijdens de lokale verkiezingen. Minstens vijf vrouwen hebben genoeg stemmen behaald om in de gemeenteraad te komen.

Politiek discussieert op Twitter: wie vervangt Van Miltenburg?
Khadija Arib is voorlopig waarnemend voorzitter van de Tweede Kamer. Zij vervangt Anouchka van Miltenburg die zaterdag opstapte. Achter de schermen wordt druk gespeculeerd wie tot de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 voorzitter mag zijn.

Ecuador en Zweden sluiten deal over WikiLeaks-oprichter Assange
WikiLeaks-oprichter Julien Assange mag worden ondervraagd op de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, waar hij al ruim drie jaar verblijft. Dit is Ecuador met Zweden overeengekomen. In Zweden loopt een verkrachtingszaak tegen Assange.

undefined

null Beeld AP
Beeld AP

Vanavond op tv

Op TV5 kunt u kijken naar Le professionel, stervehikel voor de Franse acteur Jean-Paul Belmondo als geheim agent op missie in Afrika. Op NPO 2 begint om 21.05 uur Tegenlicht over vluchtelingen in Libanon. Meer tv-tips vindt u hier.

Mail of pushbericht?

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan. Liever een pushbericht op uw telefoon? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld Cerito Films
Beeld Cerito Films

Morgen in de krant

Nooit meer kedengkedeng (+)
De passagiers in treinstel 479 hebben er zaterdag geen benul van: het is één van de laatste diensten van de Mat'64, de karakteristieke gele stoptrein met de bolle neus die al 50 jaar op het Nederlandse spoor rondrijdt. Met de nieuwe dienstregeling van de NS, die zondag inging, is het oudje met pensioen gegaan.

Klimaatdemonstranten in Parijs: 'Het echte werk begint nu' (+)
Als in de metro naar de klimaatdemonstratie bij de Arc de Triomphe de eerste berichten over de nieuwe klimaattekst binnendruppelen, valt demonstrante Camille (24) even stil. Met een ijsberenmuts op haar hoofd heeft ze net uitgelegd waarom vergaderende politici niet voor gedragsverandering kunnen zorgen.

Column Willem Vissers: Cruijff waarschuwt voor de zoveelste keer (+)
Nu Johan Cruijff weer weg is bij Ajax, pakt hij het meteen groot aan. Hij deed een oproep, via de KNVB, aan het voetbalvolk: in de Telegraaf gaf hij opdracht voorlopig alleen te trainen op techniek, met de methode van de vroegere goeroe Wiel Coerver als voorbeeld.

Commentaar: Kater van Kopenhagen definitief weggespoeld
Het klimaatakkoord dat dit weekeinde in Parijs is ondertekend, is een belangrijke stap in de goede richting voor de oplossing van de opwarming van de aarde. De kater van Kopenhagen, waar de wereld in 2009 met ruzie uiteenging, is door het politieke akkoord definitief weggespoeld.

Het mirakel van de Bijlmer (+)
Bij het renoveren van een verkommerde Bijlmerflat ontdekte NL Architects hoe goed het oorspronkelijke ontwerp eigenlijk is. Op de lang verguisde galerij wordt alweer koffie gedronken, als op een Amsterdams stoepje.

Column ABC: Ook oninspirerende mensen moet je omarmen(+)
Barack Obama kan bij mij niets verkeerd doen - dat zal hem verheugen, hoor ik u ironisch denken - en dat komt doordat hij veel gevoel voor humor heeft. Kijk naar een willekeurige speech van Obama en je ziet de grappigheid door zijn ogen heen twinkelen.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden