Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De EU wil de stroom migranten en vluchtelingen die via Turkije naar Europa komen binnen tien dagen significant lager hebben. Verder in de Volkskrant Avond: een interview met Daniël Lohues en stripfiguur Haagse Harry kreeg vandaag een eigen standbeeld op de 'Graute Marrek'.

Een jonge vluchteling in een vluchtelingenkamp in Eidomeni, aan de Grieks-Macedonische grens. Beeld anp
Een jonge vluchteling in een vluchtelingenkamp in Eidomeni, aan de Grieks-Macedonische grens.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Europa wil migrantenstroom binnen tien dagen 'significant lager' hebben
Binnen tien dagen moet de stroom migranten en vluchtelingen die via Turkije naar Europa komen significant verminderd zijn. Europese maatregelen, maar ook Turkse, moeten dan concreet resultaat hebben opgeleverd. Anders bestaat het risico dat het 'hele systeem ineenstort'.

Kabinet: geen verbod op salafistische organisaties
Het kabinet gaat salafistische organisaties niet verbieden. Nieuwe wetgeving om onverdraagzaamheid en het prediken van haat binnen salafistische stromingen aan te pakken, komt er evenmin. Het huidige juridische instrumentarium volstaat.

Rechter geeft groen licht voor ontruiming deel 'Jungle van Calais'
Een groot deel van de 'jungle' van Calais mag ontruimd worden. Alleen openbare voorzieningen zoals een school, een kerk, een theater en een bibliotheek mogen blijven staan. De woonhutjes, restaurants en winkels moeten verdwijnen.

Site brengt bubbel Silicon Valley in beeld
Jonge internetbedrijven zien in hoog tempo hun waarde vervliegen. Samen zijn 56 belangrijke start-ups in Silicon Valley al 11,7 miljard dollar (10,7 miljard euro) kwijtgeraakt, zo blijkt uit cijfers van de nieuwe website Downroundtracker, een initiatief van onderzoeksbedrijf CB Insights. Als er sprake is van een nieuwe internetbubbel, kwam deze niet eerder zo overzichtelijk in beeld.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Vanavond op tv

Astrid Joosten presenteert al 25 jaar 2 voor 12. Dat jubileum komt ze vieren bij Jinek (23.00, NPO1). Om 21.05 moet Van Gaals Manchester United aan de bak tegen de Denen van FC Midtjylland (RTL7). De moderne filmklassieker American Beauty ziet u om 20.30 op RTL8. Meer tips? Bekijk hier onze complete selectie.

Astrid Joosten presenteert al 25 jaar 2 voor 12. Beeld anp
Astrid Joosten presenteert al 25 jaar 2 voor 12.Beeld anp

Morgen in de krant

Sluit BBC nu het dossier-Savile definitief? (+)
De BBC had, zoals gebruikelijk in Groot-Brittannië, een 'Dame' ingehuurd om een even vernietigend als gezaghebbend rapport te schrijven, compleet met 'lessen die moeten worden geleerd'.

Haagse Harry: 'Eindelijk standbeeld voor de gewone Hagenees (+)
Den Haag had al het Haagsche Jantje als standbeeld voor de elite en Louis Couperus voor de intellectuelen. Nu is er eindelijk een standbeeld voor de gewone Hagenees.

Geldvraag: Kan ik mij ziek melden tijdens mijn vakantie?
Wie ziek wordt tijdens zijn vakantie kan in principe vakantiedagen terugkrijgen. Reinout van der Heijden legt uit wat u moet doen.

Jimmy Savile. Beeld ap
Jimmy Savile.Beeld ap

Queensize laat zien hoe vrouwen naar zichzelf kijken (+)
Iedereen kijkt naar hoe je eruit ziet en iedereen vindt daar ook wat van. In Queensize blijkt wat daarvan het gevolg kan zijn.

Interview Daniël Lohues: 'Het kerkorgel is de eerste liefde in mijn leven' (+)
Vrijdag verschijnt Aosem, het nieuwe album van Daniël Lohues (45). De titel verenigt zijn twee liefdes: Drenthe en de VS. 'Agh, ik knooi maar 'n beetie an.'

Aaf Brandt Corstius: 'Ik vermoed dat die eenvoud Dr. Pols geheim is' (+)
Hoe het kan dat ik Dr. Pol niet kende, weet ik niet. Maar er blijkt een Nederlandse dierendokter te zijn die een grootheid is in Amerika en 25 andere landen, omdat hij op de tv-zender National Geographic in een rechttoe rechtaan dierenprogramma dieren geneest, opereert en insemineert. Deze Dr. Pol is al tijden waanzinnig populair, maar hij kwam pas deze week in mijn vizier, toen hij met zijn autobiografische boek Dr. Pol op nummer 1 binnenkwam op de bestsellerlijst.

Daniël Lohues Beeld Frank Ruiter
Daniël LohuesBeeld Frank Ruiter
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden