Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Hij is jong, onervaren en plotseling de populairste politicus van Frankrijk: Emmanuel Macron. De Fransen zien de onafhankelijke presidentskandidaat als de man die Marine Le Pen moet tegenhouden. Onze correspondent Peter Giesen bezocht een spectaculaire bijeenkomst van de 'politieke superster'. Verder in de Volkskrant Avond: 'De slag hebben we gewonnen, niet de oorlog,' klinkt het onder anti-corruptiebetogers in Roemenië en tv-recensent Hanna Bervoets zag de documentaire Jimmy Savile Revisited van Louis Theroux.

Redactie
Beeld van een demonstrerende menigte voor het regeringsgebouw in Boekarest. Beeld afp
Beeld van een demonstrerende menigte voor het regeringsgebouw in Boekarest.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Spoedoverleg over handmatig tellen van de stemmen

Spoedoverleg moet deze week de onduidelijheid wegnemen die is ontstaan over het tellen van de stemmen op 15 maart. De afgelopen dagen is twijfel gerezen of de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen wel binnen de termijn van de Kieswet kan worden vastgesteld, zoals Kamervoorzitter Arib eist.

De Roemenen hebben slag om corruptie gewonnen, de oorlog nog niet

De Roemeense regering gaat de omstreden amnestieregeling voor corruptieverdachten intrekken. Dat gebeurt na massale protesten door de bevolking. De betogers willen nu meer. 'Het gaat ons om de hele zichzelf verrijkende politieke kaste.'

Feyenoord wint in intense strijd met 0-2 van FC Twente

Feyenoord heeft zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente gewonnen. Verdediger Eric Botteghin en spits Nicolai Jørgensen bezorgden de ploeg in het laatste kwartier de winst: 0-2.

Super Bowl: feest van de natie met een bittere bijsmaak

De Super Bowl is het belangrijkste sportevenement van Amerika. Nog wel. De schaduwkanten van de sport worden steeds duidelijker: hersenschade, uitbuiting, verkwisting van belastinggeld, doping.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Video van de dag

Als het om stress gaat, is de mens niet veel verder ontwikkeld dan een vis. Vandaar de toename van burn-outs en depressies; we worden massaal ziek van werkdruk, prikkels en slecht nieuws. Deze video legt uit hoe dat zit.

Vanavond op televisie

Lucy Worsley is de vrolijkste huishistorica van de BBC. In haar serie over de Romanovs (Canvas, 21.15 uur) wil ze erachter komen wie Catharina de Grote was, de Russische heerseres die niet eens Russisch bloed had en toch de machtigste vrouw van Rusland werd. Vijf minuten eerder begint op Net 5 de film The Help. Een niet bescheiden maar goed te pruimen Hollywooddrama over rassentegenstellingen in het Mississippi van de jaren zestig. Voor meer tv-tips kijkt u hier.

Morgen de krant

Hoogleraar reclassering: 'Zaak-Volkert van der G. kent alleen maar verliezers' (+)

De zaak-Volkert van der G. kent geen positieve kanten. Wint het Openbaar Ministerie, dan wordt het werk voor de toezichthouders van de reclassering alleen maar lastiger, vreest Peter van der Laan, bijzonder hoogleraar reclassering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. En wint Van der G.? Dan veranderen de toezichthouders in tandeloze tijgers.

Macron is jong, onervaren en plotseling de populairste politicus van Frankrijk (+)

Het lijkt alsof een rockster optreedt in het Palais des Sports. Achtduizend mensen in een afgeladen zaal, vier- tot achtduizend mensen die buiten naar een groot videoscherm kijken. Emmanuel Macron, de nieuwe politieke superster, bezoekt Lyon in zijn race naar het Elysée.

Savile Revisited: achteraf is het altijd makkelijk praten (+)

Kennis van nu kleurt onze blik op het verleden, tornt aan onze herinneringen en daarmee aan onze identiteit, of we goede of slechte mensen zijn. Pleit 'we hebben het niet geweten' ons nog vrij wanneer we het hadden kúnnen weten? Dat vroeg tv-recensent Hanna Bervoets zich af toen ze keek naar Louis Theroux: Savile Revised en Josef Fritzl: Story of a Monster.

Volkert van der G. Beeld anp
Volkert van der G.Beeld anp

Verdient Girls' onuitstaanbare Hannah een happy end? (+)

Het allerlaatste seizoen van de hitserie Girls begint. Willen we eigenlijk wel dat de onuitstaanbare Hannah Horvath nog lang en gelukkig leeft?

Helpt een badje ochtendurine tegen wintertenen? (+)

Grootmoeders hebben zo hun eigen middeltjes om kwalen op te lappen. In die categorie valt de alternatieve behandeling van wintertenen die ook tijdens het spreekuur van de huisarts nog wel eens opduikt: dokter, helpt het als ik over mijn wintertenen plas?

Aaf: Het is dus niet de bedoeling om pop-uprommel te kopen (+)

'Pop-upwinkels zijn een blijvend fenomeen', vertelde nu.nl mij zaterdag. Ook een manier om de zondagochtend te beginnen. Pop-upwinkels horen niet blijvend te zijn, ze horen tijdelijk te zijn, wilde ik uitroepen tegen alle eigenaars van pop-upwinkels over de hele wereld. Tijdelijk. Dat is, zeg maar, de definitie van iets wat up-popt.

Beeld uit de serie Girls. Beeld
Beeld uit de serie Girls.Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden