Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

In een interview met het Britse The Sunday Times heeft de Syrische president Assad gezegd dat de luchtaanvallen op IS geen succes zullen hebben. Verder in de Volkskrant Avond van vandaag: de knelpunten van het concept-klimaatakkoord van Parijs en honderd jaar Sinatra.

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag belangrijk

Assad: 'Britse luchtaanvallen op IS zullen falen'
De Britten zullen geen succes hebben met hun luchtaanvallen op doelen van terreurbeweging Islamitische Staat in Syrië. 'Het is alsof je slechts een deel van de kanker verwijdert: de tumor zal zich alleen maar sneller door het lichaam verspreiden.'

Acute noodopvang 500 asielzoekers in Tilburg
Een voormalig belastingkantoor in Tilburg wordt in sneltreinvaart omgebouwd tot noodopvang voor maximaal vijfhonderd vluchtelingen. De gemeente maakte zondag bekend dat een dag later al mensen worden opgevangen in het gebouw aan de Professor Cobbenhagenlaan.

Bagdad: 'Turkije moet troepen direct uit Irak halen'
Turkije moet de honderden soldaten die in noord-Irak gelegerd zijn, direct terugtrekken. Volgens Irak zijn de soldaten daar ingezet zonder de regering in Bagdad te informeren of de operatie gezamenlijk te coördineren.

Feyenoord staat weer tweede na zege in de Kuip op Heracles
Nummer vier Heracles voetbalde even dapper als verzorgd in de Kuip, maar meer dan complimenten leverde dat niet op. Feyenoord zegevierde geflatteerd met 3-0 en wipte daardoor weer over nummer twee PSV heen.

Mail of pushbericht?

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan. Liever een pushbericht op uw telefoon? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

De Syrische president Assad tijdens het interview met de Britse krant Sunday Times. Beeld afp
De Syrische president Assad tijdens het interview met de Britse krant Sunday Times.Beeld afp

De Volkskrant Avond

Hoofdredacteur Philippe Remarque legt uit waarom we de avondnieuwsbrief van de Volkskrant voortaan om 20.30 versturen.

Vanavond op TV

Vanavond bij Tegenlicht (21:05, NPO2) aandacht voor ruimtejurist Frans von der Dunk, die probeert duidelijkheid te scheppen over de spelregels in de ruimte. In de tv-show (21:20, NPO1) wordt stilgestaan bij de capriolen van Donald Trump. Al onze tv-tips vindt u hier. En heeft u al de kerstspecial met Bill Murray op Netflix bekeken?

Bill Murray Beeld anp
Bill MurrayBeeld anp

Morgen in de krant

Parijs is halverwege, wat zijn de struikelblokken? (+)
Bescheiden optimisme dit weekend in Parijs. De ambtelijke onderhandelaars hebben hun conceptakkoord afgeleverd. Het is vanaf maandag aan de politici om tot een definitief akkoord te komen. Wat zijn de struikelblokken?

Hard links helemaal terug in Engeland (+)
Een Labour-parlementariër die voor bombardementen op Syrië heeft gestemd, staat onder politiebewaking, nadat hij een foto met messen had ontvangen. De ervaring van de 36-jarige Neil Coyle, afgevaardigde voor het Londense Bermondsey, staat niet op zichzelf.

Spijttattoeage verwijderen wordt moeilijker (+)
Met laserapparatuur is het nu vaak mogelijk om tattoeages waar je spijt van hebt te laten verwijderen. Nu kunnen klanten daarvoor nog terecht in allerlei schoonheidssalons, tattooshops of tuislaseraars. Maar als het aan het RIVM ligt, komt daar spoedig een einde aan.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Commentaar: Opgepast, kosten medicijnen kunnen weer stijgen
De prijs van medicijnen kan omlaag als farmaciebedrijven (gedwongen) transparant zijn over die prijs.

De memorabele optredens van Ol'Blue Eyes in Nederland (+)
Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van The Voice: een reconstructie van de twee concerten die Frank Sinatra in Nederland gaf.

Column Aaf Brandt Corstius: maker Sinterklaasjournaal is krankzinnig geworden (+)
Kunnen we, nu het stof van de pepernoten is neergedaald, het laatste shockerende nieuws rondom Sinterklaas doornemen? Ik vermoed dat Ajé Boschhuizen, maker van het Sinterklaasjournaal, krankzinnig is geworden door de pietendiscussie.

De Amerikaanse zanger Frank Sinatra tijdens zijn optreden op 7 maart 1977 in het Amsterdamse Concertgebouw. Beeld anp
De Amerikaanse zanger Frank Sinatra tijdens zijn optreden op 7 maart 1977 in het Amsterdamse Concertgebouw.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden