Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Sylvana Simons dacht Denk te hebben verlaten, maar de partij is niet van plan haar zomaar te laten gaan. 60 duizend euro willen haar oud-collega's van Simons zien. Onze verslaggever was erbij in de rechtszaal. Verder in de Volkskrant Avond: een messcherpe analyse over de kleine feministische revolutie in Temptation Island en een prachtige fotoserie over een 14-jarige Braziliaanse miss verkiezingen-deelneemster.

Redactie
Denk meent geld van Simons tegoed te hebben omdat ze van de ene op de ander dag vertrok terwijl het contract een opzegtermijn van een maand telde. Beeld anp
Denk meent geld van Simons tegoed te hebben omdat ze van de ene op de ander dag vertrok terwijl het contract een opzegtermijn van een maand telde.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Denk verdubbelt claim: partij eist 60 duizend euro van Sylvana Simons

Sylvana Simons dacht op 24 december Denk te hebben verlaten, maar de partij is niet van plan haar zomaar te laten gaan. De Stichting ondersteuning Groep Kuzu/Öztürk, waar ze officieel in dienst was, eist 60 duizend euro wegens contractbreuk en schending van het geheimhoudingsbeding. Een kleine vier maanden na haar onverwachte vertrek stond Simons vandaag in de rechtbank te Amsterdam tegenover haar voormalige werkgever.

G7-landen overwegen nieuwe sancties tegen Rusland om gifgasaanval Syrië

De G7, de club van de grootste westerse industrielanden, overweegt nieuwe sancties op te leggen aan Rusland als reactie op de gifgasaanval in Syrië, waarvoor het bewind van de Syrische president Bashar al-Assad verantwoordelijk wordt gesteld.

Aantal moorden op blanke boeren stijgt: over het waarom is Zuid-Afrika verdeeld

De moord op een Nederlandse boer (55) in zijn boerderij in het afgelegen Barberton, afgelopen vrijdag, is de laatste in een reeks moorden op blanke boeren in Zuid-Afrika. Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens statistieken van de boerenvakbond Transvaal Agricultural Union hadden alleen al dit jaar 25 vergelijkbare moorden plaats.

'Extreem waardevolle' spiegel Jeff Koons op tassenafdeling Bijenkorf, maar of men het ziet?

Honderden mensen hebben afgelopen weekend selfies gemaakt voor een echte Jeff Koons-spiegel - zonder dat ze het door hadden. Sinds zaterdag hangt zijn werk Christus en het lam (1988) incognito op de tassenafdeling van de Bijenkorf. Maar waarom?

Het monument in Zuid-Afrika te nagedachtenis aan de al ruim 2000 blanke boeren die sinds het einde van de apartheid in 1994 werden vermoord. Beeld epa
Het monument in Zuid-Afrika te nagedachtenis aan de al ruim 2000 blanke boeren die sinds het einde van de apartheid in 1994 werden vermoord.Beeld epa

Video van de dag

Al bumperklevend op je voorganger met een rotgang de parkeergarage uitrijden. Misschien kun je beter een andere manier verzinnen om wat geld te besparen.

Vanavond op tv

Voor 2Doc: Het kaf van het koren (NPO2, 21.00 uur) mochten journalisten voor het eerst meekijken bij de Unit 1F van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), die 'foute' vluchtelingen onder aanmelders eruit moet pikken. Om 22.50 ziet u op NPO 3 Reggie Yates: The Insider. De Britse verslaggever is in de Mexicaanse stad Acapulco. Ooit een vakantieparadijs, nu een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Meer tv-tips vindt u op onze site.

Morgen in de krant:

Hoe een omgeslagen bierboot zo veel ophef veroorzaakte

Met groot materieel rukte de Veiligheidsregio Noord-Nederland uit vanwege een omgeslagen bierboot bij Egmond aan Zee. De opvarenden snappen niets van alle ophef. Het is 'een hoop gelul' over een feestje. (+)

Over één ding is men het wel eens: E-nummers maken veel los

Terwijl half Nederland dit weekend zat te genieten van het lekkere weer, kroop de andere helft lyrisch dan wel woedend in de pen, zo leek het wel. De aanleiding vormden een Volkskrant-interview met Rosanne Hertzberger, microbioloog en NRC-columnist, en het bijbehorende filmpje op de site waarin Hertzberger een ode aan de controversiële e-nummers uitspreekt. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4/week.

Turks referendum geeft democratie in ademnood een nekschot

Erdal Balci schrijft over het Turks referendum, dat president Erdogan meer macht moet geven. 'De Haagse straat op het industrieterrein was als een onder de zon glinsterende rivier, waarop tienduizend mensen dreven. Mensen die voorwaarts schreden, om een democratie in ademnood een schot in de nek te geven.' (+)

In Temptation Island blijken vrouwen opeens óók lustgevoelens te hebben

Revolutie in Temptation Island, u weet wel, die 'ultieme relatietest' op tv: ook vrouwen blijken lustgevoelens te hebben! Reality-tv is bij uitstek een genre waarin de dubbele moraal, het idee dat mannen en vrouwen er verschillende seksuele mores op na horen te houden, overheerst. (+)

De deelnemers van Temptation Island 2017 en presentator Rick Brandsteder (R) en presentatrice Annelien Coorevits (L). Beeld Stefanie Lisabeth
De deelnemers van Temptation Island 2017 en presentator Rick Brandsteder (R) en presentatrice Annelien Coorevits (L).Beeld Stefanie Lisabeth

Braziliaanse missverkiezingen voor zwarte vrouwen

Missverkiezingen zijn razend populair in Brazilië. Vrijwel altijd winnen blanke meisjes, maar er zijn ook aparte verkiezingen voor zwarte vrouwen. De Braziliaanse fotograaf Luisa Dörr (28) volgt de nu 14-jarige Maysa die hoopt zich te kunnen ontworstelen aan armoede en discriminatie.(+)

'Als we straks thuis zijn, dan ga ik weer róken ook'

Sylvia Witteman liep langs de oever van de Waal en ging bij de steiger van het pontje naar Varik op een bankje zitten. 'Er kwamen twee mensen aangefietst, zestigers, op van die elektrische zoeffietsen.' (+)

Maysa (14) wil zich aan discriminatie ontworstelen. Beeld Luisa Dörr
Maysa (14) wil zich aan discriminatie ontworstelen.Beeld Luisa Dörr
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden