Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Vandaag verzamelden 28 regeringleiders zich in Brussel om een doorbraak te forceren in de vluchtelingencrisis. Er ligt een Turks voorstel op de onderhandelingstafel, maar de gesprekken zijn nog niet afgerond. Volg het laatste nieuws in ons liveblog. Verder in de Volkskrant Avond: Jeroen Pauw aan het woord: 'Ik word uitgemaakt voor racist en andere mensen roepen weer dat ik een allochtonenknuffelaar ben.'

De redactie
null Beeld Linda Stulic
Beeld Linda Stulic

Vandaag belangrijk

Live: nieuw Turks voorstel verrast veel EU-leiders in Brussel

Met een extra ingelaste Europese top hoopt de EU vandaag een doorbraak te forceren in de vluchtelingencrisis. De sleutel ligt bij Turkije, waarvandaan dagelijks de bootjes richting Griekenland vertrekken. Daarom gaan de 28 regeringsleiders om tafel met de Turkse premier Davutoglu. De Volkskrant doet live verslag vanuit Brussel.

CPB: pensioenpremie afhankelijk van leeftijd en hypotheekrente afschaffen

In plaats van pensioen opbouwen, de hypotheek aflossen tot maximaal de helft. De pensioenpremie afhankelijk maken van leeftijd. En de hypotheekrenteaftrek helemaal afschaffen. Allemaal zaken die politieke partijen aan de orde zouden moeten stellen in hun programma's voor de komende verkiezingen over een jaar.

Delta-directeur vertrekt met 800 duizend euro na salarisrel

De in opspraak geraakte directeur van Delta is een vertrekregeling van 800 duizend euro overeengekomen met het noodlijdende energiebedrijf. Arnoud Kamerbeek (42) wordt door de raad van commissarissen met een vertrekpremie weggestuurd, omdat de publieke aandeelhouders zijn salarisverhoging in 2015 onacceptabel vonden. De raad van commissarissen, die aanvankelijk akkoord was gegaan met het hogere loon, blijft wel zitten.

'Datingapp Tinder schendt privacy gebruikers'

Tinder, een van de meest gebruikte datingapps in Nederland, schendt de privacy van gebruikers. De voorwaarden zijn 'veel te vaag en te breed' geformuleerd, concludeert de Consumentenbond in een maandag verschenen onderzoek. Volgens de bond stuurt Tinder ook allerlei persoonlijke gegevens uit Facebook-accounts van gebruikers door naar derden.

+ achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Vanavond op televisie

Bij Pauw schuift Diederik Samsom aan, hij wil met een luchtbrug een einde maken aan de illegale migratiestromen tussen Turkije en Europa. Bij Humberto Tan zitten de drie finalisten van Wie is de Mol? Zin in iets anders? Bekijk dan onze andere tv-tips.

null Beeld anp
Beeld anp

Morgen in de krant

'Toen ik haar aanraakte kreeg ik een stroomstoot'(+)

De gemeente Boxtel en leegstandsbeheerder Camelot staan te recht voor dood door schuld: een 20-jarige vrouw is door elektrocutie om het leven gekomen. Ze geven elkaar de schuld van nalatigheid bij de controle van het elektra.

'Als ik schrijf weet ik niet hoe het boek eindigt'(+)

Overal ziet Esther Gerritsen verbanden en verhalen. Ligt bij het vuilnis van twee buren een verpakking van dezelfde pedaalemmer op de stoep? Dat kan geen toeval zijn, en moet ze de neiging onderdrukken aan te bellen. Als de Green Wheels-auto die ze heeft gereserveerd slordig geparkeerd staat, denkt ze: de benzinetank zal wel halfvol zijn.

Esther Gerritsen. Beeld anp
Esther Gerritsen.Beeld anp

Matrixborden waarschuwen voor overstekend wild (+)

Zo'n gewoon waarschuwingsbord wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Als het op het juiste moment knippert, is het veel effectiever. Zeker als het overstekend wild het zelf inschakelt.

Mister Autisme, Dr. Manie, en Miss Depressie(+)

Tv-scenarioschrijvers zadelen hun hoofdpersonen tegenwoordig graag op met een psychische stoornis. Garantie voor extra suspense?

'Er bestaat nauwelijks nog ruimte voor relativering'(+)

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt Robert Vuijsje in een reeks interviews. Presentator Jeroen Pauw: 'Iedereen is woedend.'

Venetië, alsof je een doos likeurbonbons leegeet(+)

Ik kende Venetië al, want ik had er op mijn 18de een vakantie doorgebracht. Zonder geld, op een overvolle camping in een barre buitenwijk, met een zeer voormalige huisgenoot van wie mij toen juist begon te dagen dat ik nauwelijks om hem gaf; niet de gunstigste omstandigheden voor een verblijf in de stad waarover Truman Capote opmerkte: 'Venetië is alsof je een hele doos likeurbonbons achter elkaar leeg zit te eten.'

null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden