Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De Surinaamse president Bouterse blokkeert opnieuw het Decembermoordenproces. Verder in de Volkskrant Avond: David Cameron wil dat Jeremy Corbyn 'in godsnaam' opstapt en Nederland heeft zich een weg in de VN-Veiligheidsraad gepolderd. En hoeveel sterren krijgt het langverwachte vervolg op Finding Nemo?

Redactie
Desi Bouterse. Beeld ANP
Desi Bouterse.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Bouterse blokkeert opnieuw proces Decembermoorden

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft opnieuw het proces van de Decembermoorden geblokkeerd.

'Nederland en Italië delen zetel in VN-Veiligheidsraad'

Nederland en Italië gaan een zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties delen. Volgens VN-bronnen hebben de landen die erover gaan in New York een akkoord bereikt. Dat betekent dat Italië volgend jaar in de raad is vertegenwoordigd, en Nederland in 2018.

Brexit Live - Oud-defensieminister Liam Fox wil Cameron opvolgen

De regeringsleiders en staatshoofden van de EU zijn vanmorgen weer bijeengekomen om verder over de toekomst te praten. Zonder David Cameron; die nam gisteren definitief afscheid van Brussel. Volg de ontwikkelingen van vandaag in dit liveblog, met bijdragen van onze verslaggevers uit de Europese hoofdstad.

Aantal doden aanslag Istanbul opgelopen tot 41

Het aantal dodelijke slachtoffers van de aanslag op het internationale vliegveld van Istanbul dinsdagavond is opgelopen tot 41. Dat heeft de gouverneur van de Turkse hoofdstad woensdag bekendgemaakt. 37 van de omgekomen slachtoffers zijn tot nu toe geïdentificeerd.

Familieleden van slachtoffers van de aanslag in Istanbul. Beeld AFP
Familieleden van slachtoffers van de aanslag in Istanbul.Beeld AFP

Sportzomer live

Sportzomer Live - Federer wint, maar de glimlach is voor Willis

Ook vandaag geen EK-voetbal in Frankrijk. Gelukkig hebben we genoeg randzaken om ons nog een dagje bezig te houden. Bovendien wordt er - als het droog blijft - volop getennist op Wimbledon. Lees alle sportontwikkelingen van de dag in dit liveblog.

Verhaal van Marcus Willis is als een Borsato-lied: zoet als fondant

Op het Wimbledonprogramma vandaag: drie Nederlandse partijen. Tijd om te bellen met de tennisverslaggever van de Volkskrant ter plaatse, Robèrt Misset. Over mogelijke bodyguards bij de partij van Robin Haase, de kwelgeest van Kiki Bertens en een tennissprookje.

De Brit Marcus Willis in zijn partij tegen Roger Federer op Wimbledon. Beeld Reuters
De Brit Marcus Willis in zijn partij tegen Roger Federer op Wimbledon.Beeld Reuters

Video van de dag

Kunst speelde altijd al een grote rol in Yangon. Het democratiseringsproces is een letterlijke bevrijding voor kunstenaars. Hoe helpt de creatieve scene de stad vooruit? Kijk verder op www.futurecities.nl.

Vanavond op televisie

Zin in schurende romantische komedie? Zap dan om 20.30 uur naar RTL5 voor Young Adult, met Charlize Theron als een wat egocentisch en alcoholistisch geworden verlopen vrouw. Voor een wat serieuzere noot kunt u om 22.55 uur bij NPO2 terecht voor de 2doc Mugabe and the democrats. De overige tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Terug naar school is terug naar vrede (+)

Als met een oud en breekbaar schilderij in een kist, net uit een ver buitenland aangekomen voor een speciale tentoonstelling, zó voorzichtig gaat de directeur om met dit doosje. Hij draagt nog net geen handschoenen om het kleinood te beschermen. Dan licht hij het deksel. Zie hier: een heus tablet.

Hij ziet de wild schietende terrorist op nauwelijks vijftig meter afstand (+)

Voor de internationale vertrekhal van de internationale luchthaven Atatürk in Istanbul stopt dinsdagavond om kwart voor tien een gele taxi. Hij vervoert drie terroristen - precies zoals in maart op het vliegveld Zaventem in Brussel.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

'Ik wilde dat mensen zouden denken: wat grappig' (+)

Ze zijn nog piep en de besten onder hen zijn vrouw: de nieuwe lichting afgestudeerden van de Filmacademie. Wat voor films maken zij?

Polderen in de VN-Veiligheidsraad (+)

'Beter een half ei dan een lege dop.' Zo omschrijft oud-diplomaat Herman Schaper het compromis dat Nederland en Italië deze week bereikten in hun tweestrijd om een zetel in de VN-Veiligheidsraad: in 2017 neemt Italië de zetel in, in 2018 Nederland.

Bert Koenders na de resultaten van de vijfde stemronde in de VN-Veiligheidsraad. Beeld EPA
Bert Koenders na de resultaten van de vijfde stemronde in de VN-Veiligheidsraad.Beeld EPA

Vergeetvisje als ideale actieheldin in Finding Dory (+)

Waarom kregen Cars en Toy Story wel snel een vervolg en dé Pixar-hit uit 2003, Finding Nemo, pas na 13 jaar?

Zoals hij die menigte op dat kruispunt zijn wil oplegde! (+)

Bij mij om de hoek ligt een groot, druk kruispunt met een heleboel stoplichten, die wel een beetje hielpen tegen de chaos, tot ze de afgelopen week kapot gingen. Geen nood, de gemeente Amsterdam zette er mannen in felgele pakken neer om ze met behulp van handgebaren te vervangen. Het was een mooi gezicht.

Hank (l) en Dory. Beeld Pixar
Hank (l) en Dory.Beeld Pixar

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden