Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Het bleek toch te mooi om waar te zijn: de overleden baas van Corona liet helemaal geen 200 miljoen na aan de bewoners van het gehucht waar hij vandaan kwam. Verder in de Volkskrant Avond: volgens deze Zweedse historicus gaat het fantastisch met de wereld en dit zijn de voors en tegens van een meldplicht voor niet-ingeënte kinderen.

Jongen met aluminium hoedje, ook wel autohoedje genaamd. Sommige mensen dragen hoofddeksels van aluminium om zich te beschermen tegen schadelijk geachte invloeden zoals elektromagnetische velden of telepathie.Beeld Suzanne Tucker / Shutterstock

Vandaag belangrijk

Erdogan dreigt met zijn 'atoomwapen': opengooien grens met Griekenland

Vrijdag dreigde de Turkse president Erdogan de Europese Unie met zijn 'atoomwapen': het opengooien van de grenzen zodat Griekenland opnieuw overspoeld wordt door migranten.

Begrotingstekort stuk kleiner door meevaller van 4,3 miljard

Nederlanders hebben 4,3 miljard euro meer dan eerder met Prinsjesdag verwacht aan belasting en premies betaald. Daardoor valt het tekort op de begroting dit jaar een stuk kleiner uit. Met Prinsjesdag becijferde het kabinet dat tekort op 1,1 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt nu 0,4 procent te zijn.

Corona-baas laat arm dorp 200 miljoen na? Toch te mooi om waar te zijn

Het klinkt als een sprookje: Antonino Fernández, eigenaar van het Corona-bier, laat na zijn overlijden 200 miljoen euro na aan het Spaanse gehucht waar hij vandaan komt. In een klap is iedere inwoner van Cerezales del Condado miljonair. 'We hebben hier nooit een peseta gehad. Ik zou niet weten wat we moesten zonder Antonino', wordt Maximino Sánchez, eigenaar van de plaatselijke bar, geciteerd.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Video van de dag

Punk is jarig, als je Sex Pistols als het startschot van de punk beschouwt ten minste. Maar was dat niet eigenlijk een veredelde boyband en wie waren dan wel de grondleggers van de punk?

Vanavond op tv

De laatste blinde audities van The Voice of Holland ziet u om 20.30 uur op RTL 4. Om 21.05 uur begint op NPO 1 de nieuwe reeks van Paul Witteman, waarin hij op zoek gaat naar geluk. Voor het weergaloze Casino van Martin Scorsese zapt u om 22.10 uur af op Canvas. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Wat is de aantrekkingskracht van duistere samenzweringen? (+)

Met Trump zijn er velen die geloven in samenzweringen. Wat is de aantrekkingskracht van complotdenken? Is het kwalijk of is sprake van gezonde argwaan? Een beschouwing en drie voorbeelden.

Meldplicht voor niet-ingeënte kinderen, de voors en tegens op een rij

Een meldplicht voor crèches met niet-ingeënte kinderen, is dat een goed idee? De voors en tegens op een rij.

Nouveau nuchter: niet drinken is helemaal hip (+)

Nuchter blijven, héérlijk. Geen katers en je voelt je zó positief en licht. Toch?Opvangorganisaties vinden de meldplicht een zware maatregel. 'Hoe groot is het probleem nu eigenlijk?'Beeld anp

'Alles staat er beter voor dan welk eerder tijdperk dan ook' (+)

Het gaat fantastisch met de wereld. Zolang je maar zicht houdt op het grote plaatje, zegt de Zweedse historicus Johan Norberg in zijn prikkelende boek Vooruitgang.

Britse voetballers onthullen misbruik bij jeugdopleidingen

De Engelse voetbalwereld is opgeschrikt door een pedofilieschandaal. Zes voetballers, onder wie enkele profs, hebben afgelopen dagen bekend gemaakt seksueel te zijn misbruikt op de jeugdafdelingen van onder meer Crewe Alexandra en Manchester City.

'Om de Nedertrump te verslaan, schuiven wij Bram van Ojik naar voren' (+)

De Betrouwbare Mannetjes zien maar een manier om een overwinning van de Nedertrump te voorkomen. Bram van fucking Ojik. Of gewoon Bram van Ojik, zoals hij zelf liever zegt. Onze eigen Bernie Sanders. Feel the Bram!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden