Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. In een zinderende slotdag van de Eredivisie heeft PSV de schaal ten koste van Ajax veroverd. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen De Graafschap, waardoor de club uit Eindhoven voor het tweede jaar op rij kampioen is. Verder in de Volkskrant Avond: het wordt stil rond Mark Rutte en wat beweegt Hans Teeuwen?

Hans Teeuwen. Beeld Daniel Cohen
Hans Teeuwen.Beeld Daniel Cohen

Vandaag belangrijk

Stoïcijns PSV prolongeert landstitel na misstap Ajax

Kalmte. Dat is wat ze bij PSV altijd gepredikt hebben. Zelfs toen Ajax bij De Graafschap de fatale schade opliep was het slechts het stampvolle uitvak dat alle ledematen losgooide. Hoofdcoach Cocu meldde zich nauwelijks vaker aan de zijlijn dan anders, zijn manschappen op het veld speelden elkaar stoïcijns de bal toe. Geen gekke dingen doen; het is PSV het voorbije seizoen zeer toevertrouwd gebleken.

Protestmars van Marokkanen tegen wangedrag jongeren

Ongeveer 150 Marokkaanse Nederlanders en autochtonen zijn zondag in Ede begonnen aan een protestmars tegen het wangedrag van een kleine groep jongeren. De tocht begon bij de moskee aan de Peppelensteeg en eindigde op de Lindenhorst in de wijk Veldhuizen.

Trump pleit voor hogere belasting voor rijken

De belastingen voor de rijkste Amerikanen zouden omhoog moeten. Dat heeft de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zondag gezegd. De uitlating is opmerkelijk, omdat de voordelen van Trumps voorgestelde belastingplan volgens analisten vooral bij de allerrijksten terecht zouden komen.

'Enorme ravage' na grote opstand in Belgische gevangenis, regering bijeen

De Belgische regering komt maandag bijeen om zich te beraden over de situatie in Belgische gevangenissen. Deze aankondiging in de Belgische media komt na een nacht van brandstichting en vernielingen in de Belgische gevangenis Merksplas, waar zaterdagavond ongeveer tweehonderd gedetineerden in opstand kwamen.

De Belgische gevangenis Merksplas. Beeld epa
De Belgische gevangenis Merksplas.Beeld epa

TV-tips

Om 23.55, op TV 5, het prachtige drama Le lieu du crime, uit 1986. Catherine Deneuve schittert als een verbitterde gescheiden vrouw. En nu we toch Franse producties aanprijzen; heeft u al de Netflix-serie Marseille gekeken? Met Gérard Depardieu als cocaïne snuivende burgemeester van de gelijknamige stad. Meer tv-tips? Lees ze hier.

Catherine Deneuve in 2015. Beeld epa
Catherine Deneuve in 2015.Beeld epa

Video van de dag

Tonny was vroeger extreem rechts. Mahmoud was een radicale moslim. Ze wilden elkaar heel graag ontmoeten en raakten niet uitgepraat over hoeveel ze gemeen hadden.

Uit de krant van morgen

Mark Rutte verliest vertrouwelingen in rap tempo (+)

Uri Rosenthal werd bedankt in 2012. Ivo Opstelten kwam ten val. Politiek assistent Annelies Pleyte sloeg andere wegen in. Henk Kamp liet eerder dit jaar al weten dat hij het Binnenhof gaat verlaten. En nu volgt ook Melanie Schultz. Zes jaar nadat Mark Rutte van de VVD de grootste partij maakte, ontvallen hem langzaam maar zeker de liberale vertrouwelingen die jarenlang zo trouw om hem heen stonden. Hij zal een nieuwe generatie VVD'ers moeten aanboren.

Kim Jong-un: wij zullen niet als eerste een kernwapen gebruiken (+)

Met het eerste economische vijfjarenplan sinds de jaren tachtig heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zaterdag meer inhoud proberen te geven aan zijn tweesporenbeleid. Kim streeft ernaar zijn van de wereld geïsoleerde dictatuur om te vormen tot een kernwapenstaat met een bloeiende economie. Tot 2020 moet de productie in de landbouw en de industrie daarom omhoog, geholpen door een op kerncentrales draaiende stroomvoorziening.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Hoe zit het met vernieuwing van de pacemaker? (+)

Soms verschijnen er hoopgevende berichten over vindingen in de medische techniek, waarvan je later nooit meer iets verneemt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vernieuwing van de pacemaker, dat implanteerbare apparaatje dat ervoor zorgt dat je hart blijft doen wat het moet doen?

Het Huis van Hans Teeuwen is een oase van rust (+)

Hans Teeuwen beweert in zijn nieuwe programma dat deze tijd schreeuwt om cabaret. De vrijheid van meningsuiting is voor hem een serieuze zaak. Toch gaat hij volgens critici te ver. Wat beweegt hem?

Hans Teeuwen. Beeld ANP Kippa
Hans Teeuwen.Beeld ANP Kippa

Hervind de Godenzoon (+)

Waar is ontreddering van mannen die eens Godenzonen zijn genoemd mooier op te tekenen dan in de tempel van de Superboeren? Ver in de Achterhoek, in Doetinchem, zingen ze Oerend Hard, de klassieker van Normaal, als het fatale puntverlies van Ajax zich aftekent.

Het fijne aan de broekrok is dat hij niemand staat (+)

Heel lang geleden kende ik een moeder van iemand (vrouwen waren toen altijd een moeder van iemand, anders kende ik ze niet) en die droeg een broekrok. Als ik die vrouw aan iemand wilde beschrijven, kon ik volstaan met: 'Zij is die met die broekrok.' Een broekrok dragen was zelfs in de diepe jaren tachtig volstrekt belachelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden