Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De EU heeft de sancties tegen Rusland met een half jaar verlengd. COA-directeur Gerard Bakker vertelt hoe het was om dit jaar 40 duizend nieuwe asielzoekers te huisvesten. Verder baalt Sylvia Witteman dat de behoorlijk lelijke, vuilwitte Prius is teruggevonden.

Wilt u deze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Vuurwerk luidt het nieuwe jaar in bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Beeld anp

Vandaag belangrijk

Laatste obstakels van tafel; stadscentrum mag vuurwerkvrij
Het gemeentebestuur van Hilversum mag het afsteken van vuurwerk met de jaarwisseling in het centrum van de stad verbieden, ook als vuurwerkverkopers daardoor minder inkomsten hebben. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

Van Praag over schorsing Blatter: 'Nu moeten we doorpakken'
Volgens de KNVB is de schorsing van Blatter en Platini het bewijs van zelfreinigend vermogen binnen de FIFA. 'Nu moeten we doorpakken', zegt bondsvoorzitter Michael van Praag.

Zeegras voorkomt niet dat Waddenzee stijgt
Het uitzaaien van groot zeegras in de Waddenzee in 2011 en 2012 heeft amper effect gehad op de hoeveelheid zand en slib. Er kwamen wel planten op, maar na een paar jaar waren de meeste weer verdwenen. Dat blijkt uit het evaluatierapport dat onderzoeksinstituut Deltares schreef voor de initiatiefnemers van dit experiment: Rijkswaterstaat en de Waddenvereniging

EU verlengt sancties tegen Rusland met half jaar
De Europese Unie heeft de handelssancties tegen Rusland maandag met zes maanden verlengd. Ze zouden op 31 januari aflopen, maar blijven van kracht tot 31 juli 2016. De EU-ministerraad heeft deze stap, waartoe de 28 lidstaten vrijdag op ambtelijk niveau al hadden besloten, maandag in Brussel bekrachtigd.

Mail of pushbericht?

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan. Liever een pushbericht op uw telefoon? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Michael van Praag tijdens de verkiezingen van de FIFA. Beeld anp

Vanavond op TV

In Nieuwsuur om 22.00 uur een interview met de geschorste FIFA-baas Sepp Blatter. NPO 2 herhaalt om 22.45 uur De Prooi, de tv-serie naar de gelijknamige bestseller van Jeroen Smit. Voor meer inspiratie zijn hier onze tv-tips.

Morgen in de krant

Interview Gerard Bakker, Directeur COA
Zelden waren er zo veel bedden voor nieuwe asielzoekers nodig als nu. De man die dat moet regelen, is Gerard Bakker, net een jaar COA-directeur. Een academicus die zoekt naar woorden. (+)

Zonder sluiting kolencentrale lijkt milieudoelstelling ver weg
We willen onze kolencentrale best sluiten, zegt energiebedrijf Nuon, als 'Den Haag' daar maar genoeg geld tegenover zet. Wat zegt dat over de kosten van sluiting van alle kolencentrales zoals de Tweede Kamer wil? (+)

Commentaar: opstandige Spaanse kiezers hebben gesproken
De Spaanse kiezers hebben gesproken: tegen het tweepartijensysteem dat de facto decennia regeerde, tegen de corruptie die binnen deze structuur welig kon tieren en werd gesymboliseerd door een reeks schandalen binnen de regerende Partido Popular.

Gerard Bakker, de directeur van het COA. Beeld Jiri Buller

Plus-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Klopt dit wel?
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. De stelling van vandaag: hoe meer hobby's, hoe groter je carrièrekansen. (+)

Land van afkomst: Shay Kreuger (34)
In Hilversum weten ze precies welk publiek ze niet kunnen bereiken: de jonge, al dan niet gekleurde kijker. Presentatrice Shay Kreuger: 'Het komt een op een overeen met het publiek waarvoor ik al jarenlang radioprogramma's maak op FunX. Wat zij missen, sluit naadloos aan op mijn publiek. (+)

Column Sylvia: 'lach nooit een man uit wiens auto is gestolen'
P. opperde dat zijn tas dan wel in de auto zou liggen en weg was hij al, om in de boze buitenwereld iets belangrijks te gaan doen. Maar dat laatste zat hem niet glad; na 5 minuten stond hij weer binnen en sprak: 'De auto is gestolen', waarop ik in lachen uitbarstte omdat hij zo beteuterd keek. (+)

Shay Kreuger bij Radio FunX. Beeld Kick Smeets
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.