Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Wat is er mooier dan het individu beschermen tegen het onrecht dat de Staat hem aandoet? Niks, vindt Toine Manders, en dus hielp hij duizenden cliënten belasting te ontwijken. Een moreel recht, volgens hem. Morgen mag hij in de Tweede Kamer vertellen waarom. Verder in uw avondnieuwsbrief: Nederland trekt de kar in het financieringsgat nu de Verenigde Staten uit het Parijsakkoord gestapt zijn. President Trump, hoofdverantwoordelijke, is intussen nog nooit zo impopulair geweest.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Vandaag belangrijk

EU springt, met Nederland voorop, in gat financiering VN-klimaatonderzoek na vertrek VS
Europese landen gaan op initiatief van Nederland het financiële tekort aanzuiveren dat bij het VN-klimaatpanel IPCC ontstaat door de terugtrekking van de Verenigde Staten uit het akkoord van Parijs. Dat zegt demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu tegen de Volkskrant.

SP buitenspel in formatie, Tjeenk Willink wil verder met ChristenUnie of PvdA
Informateur Tjeenk Willink richt de komende dagen al zijn energie op het aan tafel krijgen van VVD, CDA en D66 met de ChristenUnie of de PvdA. Dat is zijn conclusie nu alle andere varianten om tot een meerderheidscoalitie te komen, zijn uitgeput.

Trump was nooit zo impopulair: 58 procent Amerikanen is ontevreden
Donald Trump blijft records breken als het gaat om zijn impopulariteit. Sinds de president bijna vijf maanden terug het Witte Huis betrok, is hij nog nooit zo impopulair geweest als nu. Maar liefst 58 procent van de Amerikanen is ontevreden over hem. Slechts 37 procent vindt dat hij zijn werk goed doet.

Özcan Akyol ernstig bedreigd wegens documentairereeks over Turkije: 'Grens is bereikt'
Schrijver en journalist Özcan Akyol wordt ernstig bedreigd vanwege zijn serie 'De neven van Eus', die sinds eind mei wekelijks op tv wordt uitgezonden. Akyol wordt al langer geïntimideerd, maar sinds de derde aflevering, over het teruglopende toerisme in Antalya aan de 'Turkse Rivièra', is de situatie geëscaleerd.

Schrijver en journalist Özcan Akyol wordt al langer geïntimideerd, maar sinds de derde aflevering van zijn serie, over het teruglopende toerisme in Antalya aan de 'Turkse Rivièra', is de situatie geëscaleerd. Beeld Daniël Cohen
Schrijver en journalist Özcan Akyol wordt al langer geïntimideerd, maar sinds de derde aflevering van zijn serie, over het teruglopende toerisme in Antalya aan de 'Turkse Rivièra', is de situatie geëscaleerd.Beeld Daniël Cohen

Video van de dag

'Oh ja', zal documentairemaker Frans Bromet ongetwijfeld hebben geantwoord toen hij hoorde dat hij een Ere-Nipkowschijf heeft gewonnen. In deze video doen we 5 tips van de meester zelf uit de doeken.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Vanavond op tv

Het niveau van de weerzinwekkende beerscène uit The Revenant is zo hoog dat de trucage onzichtbaar wordt. Klappende kaken, scheurend vlees en Leonardo DiCaprio in zijn Oscarrol, wat wilt u nog meer? (Film 1 Premiere, 22.35 uur). En vooruit, nog een filmtip: in Tropa de elite 2 ziet u hoe het geweld tussen politie en drugsbendes in Rio de Janeiro in stand wordt gehouden. Het is de best bezochte Braziliaanse film ooit (RTL7, 22.35 uur). Al onze tv-tips vindt u hier.

Wagner Moura als Nascimento in Tropa de elite 2. Beeld
Wagner Moura als Nascimento in Tropa de elite 2.Beeld

Morgen in de krant

Belastingontwijking is een moreel recht en niks om je voor te schamen
Zijn stelling is: belasting is een soort gelegaliseerde roof en daarom is belastingontwijking een moreel recht. Toine Manders, door de Fiod bestempeld als fraudeur en lid van een criminele organisatie, zal vrijdag de mini-enquêtecommissie in Den Haag inwijden in zijn belastingtrucs. (+)

Waarom leiden westerse bommen tot steeds meer Syrische burgerdoden?
Een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties (VN), speciaal belast met het in kaart brengen van mensenrechtenschendingen in Syrië, luidt deze week de noodklok. In Raqqa en omgeving is sprake van een 'onthutsend verlies van mensenlevens' - circa 300 doden in en om de stad. (+)

Bedwantsen: moeilijk te ontdekken en te bestrijden met een flink prijskaartje
Bedwantsen zijn een moeilijk te ontdekken en nog veel moeilijker te bestrijden ongedierte. Wie de pech heeft ze na een reis in de koffer mee te nemen, moet bijna altijd professionele en dure hulp inroepen. (+)

Gert Drop van Point Pest Control is bezig met een stoombehandeling. Bedwantsen weg, maar de kosten: 450 euro per kamer. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Gert Drop van Point Pest Control is bezig met een stoombehandeling. Bedwantsen weg, maar de kosten: 450 euro per kamer.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Peter Buwalda's broertje werkt al twee jaar aan playlist met favoriete hiphopnummers
Geen lachje kan eraf. Grapjes over De Lijst zijn ook niet leuk, geef ik toe. Slechte actie. Je leest weleens over de hoge heren in Den Haag, dat ze lang over hun regeerakkoord doen. Mike schaaft al, even kijken... twee jaar aan een playlist met zijn favoriete hiphopnummers. (+)

Uren verwonderd turen naar miniatuurbeeldhouwkunst in het Rijks (*****)
De objecten van de expositie Small Wonders trekken je naar binnen, hoe klein ze ook zijn. Je vraagt je voortdurend af hoe men het in godsnaam heeft kunnen maken. Fascinerende houtsnijkunst uit de 16de eeuw. (+)

Aaf Brandt Corstius: het koalafilter kan toch niet goed zijn voor de vrouwenzaak
Volwassen vrouwen die zichzelf als koala filmen en nu eens flapperen met hun ene oortje en dan met het andere, die zijn erg. Ten eerste weet ik dat ze zichzelf sexy vinden met die oortjes. Dat zie je. En er is niets ergs aan jezelf sexy vinden, maar geef dat gewoon toe. Maar dat doen ze niet: ze verzinnen er een flauw excuus bij. (+)

Gebedsnoot in de vorm van een doodshoofd uit Duitsland. Hier buitenaanzicht, 51 mm diameter, 1515. Te zien in de expositie Small Wanders in het Rijksmuseum. Beeld Art Gallery Ontario
Gebedsnoot in de vorm van een doodshoofd uit Duitsland. Hier buitenaanzicht, 51 mm diameter, 1515. Te zien in de expositie Small Wanders in het Rijksmuseum.Beeld Art Gallery Ontario
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden