Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Meer dan honderd internationale media publiceerden de zogenoemde Panama Papers, die grootschalige wereldwijde belastingontwijking onthulden. Veel regeringsleiders zijn hierdoor in verlegenheid gebracht. Lees al het nieuws van vandaag over de gelekte documenten in ons liveblog. Verder in de Volkskrant Avond: politie rolt xtc-labs op in Brabant en Limburg en is bijna de helft van Nederland slachtoffer van huiselijk geweld geweest?

Redactie
null Beeld Marcel van den Bergh
Beeld Marcel van den Bergh

Vandaag belangrijk

Liveblog: Panama Papers - President Oekraïne wuift beschuldigingen weg

Door de onthullingen van Panama Papers zijn veel regeringsleiders in verlegenheid gebracht. De Oekraïense president Petro Porosjenko wuift de beschuldingen weg door te zeggen dat hij het beheer van zijn vermogen heeft overgedragen. En volgens de IJslandse premier Gunnlaugsson is er niets mis met het offshorebedrijf van zijn vrouw. Volg hier de laatste onthullingen uit mogelijk het grootste datalek in de geschiedenis van de onderzoeksjournalistiek.

Eerste 34 Syriërs uit Turkse kampen komen dinsdag aan

Een vliegtuig met 34 Syrische vluchtelingen uit Turkije komt dinsdag in Nederland aan. Zij zijn al door de IND gehoord in Turkije en krijgen direct een verblijfsvergunning. Maandag arriveerden er in Duitsland en Finland al respectievelijk 32 en 11 Syriërs. Het is de Europese tegenprestatie voor het terugnemen door Turkije van migranten uit Griekenland.

Politie rolt xtc-labs op bij invallen Brabant en Limburg

De opsporingsdiensten zijn maandagochtend vroeg begonnen met een omvangrijke operatie tegen drugscriminelen in voornamelijk Brabant en Limburg. Er zijn in totaal 51 aanhoudingen verricht. Onder hen zijn drie hoofdverdachten. Een daarvan is in Tsjechië aangehouden.

ADO moet begroting terugschroeven ondanks twee miljoen van Wang

Naar eigen zeggen was ADO Den Haag-directeur Jan Willem Wigt 'erg opgelucht' toen vrijdag duidelijk werd dat er vanuit China twee miljoen euro overgemaakt was naar de club. United Vansen, het bedrijf achter eigenaar Hui Wang, had beloofd dit seizoen 3,7 miljoen te investeren in de club, maar die betaling bleef lang uit.

null Beeld anp
Beeld anp

+ teken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Vanavond op televisie

Bij Pauw praat Peter R. de Vries over de uitgelekte verhoren van Willem Holleeder. Maar er is meer. Drie series beginnen vanavond aan een nieuw seizoen. Zo doen de jongens van Streetlab gedragsexperimenten in de sneeuw, staat Spuiten en Slikken op reis in het teken van de drugsoorlog in Mexico, en begint Ilja Gort aan een nieuwe culinaire reis door Frankrijk. In de eerste aflevering staan er slakken op het menu. Meer TV-tips vindt u hier.

null Beeld anp
Beeld anp

Video van de dag

De belastingontwijking onthuld door de Panama Papers is niet verboden, lezen we steeds. Deze video legt uit waarom je je toch druk zou kunnen maken om deze 'legale' praktijken.

Morgen in de krant

Grieken nog niet klaar om migranten snel terug te sturen(+)

De uitgang van Europa wordt afgeschermd door oproerpolitie. Leunend op hun schilden staan de agenten van de Griekse ME maandagochtend op de kade van het eiland Chios als de eerste bootmigranten richting een Turkse boot lopen. Tientallen meters verderop kijkt een groepje Syriërs toe hoe de figuurtjes in de verte een voor een het trappetje van de boot worden opgestuurd. 'Ik zie alleen Afghanen', zegt een van hen, turend door een geleende verrekijker. 'Geen Syriërs.'

'We willen laten weten dat we niet zitten te slapen'(+)

Je kunt niet uitsluiten dat er echt statafels en geluidsapparatuur werden verhuurd, maar verhuurbedrijf Party King in Best diende vooral als 'Marktplaats' voor drugscriminelen. Vraag en aanbod vond elkaar hier. Tot maandagochtend vijf uur, toen het pand met 110 andere panden in Zuid-Nederland en in het grensgebied met België werd opgerold in een grootschalige politieoperatie genaamd Trefpunt.

Van Rey: 'Iedereen doet aan klankborden' (+)

'Voor u is het een heel bijzondere dag, meneer Van Rey', zegt rechtbankvoorzitter Jacco Janssen bij het begin van de rechtszitting. 'Deze zaak heeft nogal wat aandacht gehad. Ik zie u voor het eerst in levende lijve.'

Serrano's fotografie is te esthetisch om te shockeren (+)

Kunstverslaggever Anna van Leeuwen zag als 14-jarig meisje Andres Serrano's geruchtmakende foto's en was diep onder de indruk. In Brussel is nu een retrospectief van de Amerikaan. Hoe is het om opnieuw voor die foto's te staan?

Is bijna de helft van alle Nederlanders ooit het slachtoffer geweest van huiselijk geweld? (+)

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: één op de twee Nederlanders is ooit het slachtoffer van huiselijk geweld geweest.

'Je kunt net zo goed met een hónd tongen' (+)

Het was opeens lente, en ik at een Turkse pizza in de zon, voor de pui van zo'n drukbeklante kebab-Turk in de Pijp. Naast me zaten drie hockeymeisjes in sportdracht, met van die korte rokjes, kniekousen en paardenstaarten.

null Beeld
Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden