Blad Wendy

Het blad Wendy verdwijnt, de ‘zoektocht naar geluk’ met Van Dijk gaat online verder

Wendy van Dijk is uitgerekend door een van haar tv-rivalen verslagen: Chantal Janzen met haar blad &C

In het blad Wendy werden alle scherpe kantjes zorgvuldig weggevijld, humor en zelfspot werden totaal vermeden.

De tijdschriftenoorlog heeft toch nog onverwacht  een nieuw slachtoffer geëist: Wendy van Dijk. Wendy verdwijnt, na vijf jaar. Er zullen alleen nog wat specials worden gemaakt.

In een verklaring die dinsdag op wendyonline.nl werd gezet probeerden de makers, Wendy Multimedia, er het beste van te maken, in het malle jargon van een hedendaags uitgeefbedrijf. Er werd gesuggereerd dat deze ingreep voor iedereen wel eens héél  goed zou kunnen uitpakken.

‘Wij hebben er voor gekozen om een digital first bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken. We willen ons meer focussen op onze dagelijkse content, omdat we zien dat de groei op online en social groot is en er dus een enorme behoefte bij ons publiek is om iedere minuut van de dag pakkende verhalen te lezen en goede tips te krijgen.’

Van Dijk is uitgerekend door een van haar tv-rivalen verslagen, Chantal Janzen, de vrouw achter &C (spreek uit: and see). In hetzelfde segment bevinden zich JAN en natuurlijk de stammoeder van het genre, Linda.

Wendy was de zoetste van de vier. Alle scherpe kantjes werden zorgvuldig weggevijld, humor en zelfspot werden totaal vermeden. In Wendy (ondertitel: ‘Een zoektocht naar geluk’) manifesteerde Wendy van Dijk zich als een onbaatzuchtige weldoener.

In haar voorwoord windt ze er helemaal geen doekjes om. ‘Ik wil zo graag mensen de helpende hand bieden, op alle vlakken, bij elke hulpvraag. Opvoeding, scheiding, verlies, noem maar op.’

Enfin, voor nummer 32 van haar blad ging Van Dijk op bezoek bij tv-familie Meiland. Robert Heukels – hij vormt met Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard de hoofdredactie – deed verslag. De ontvangst in Frankrijk was liefdevol en de ‘helpende hand’ van Van Dijk was na een ‘intens jaar vol bloed, zweet en tranen’ zeer welkom. Op een van de foto’s draagt ze een mand met stokbroden.

De commercie doet leuk mee, met advertorials onder meer. Bij een reportage over de inrichting van het huis van Viktor Brand, net zoals Van Dijk en de familie Meiland verbonden aan SBS 6, wordt geadviseerd om even langs te gaan bij woonmall Alexandrium.

Overal duikt het woord liefdevol op. Inspirerend staat op de tweede plaats. Drie keer worden twee pagina’s uitgetrokken voor één citaat, de moderne variant op het tegeltje aan de muur. 

‘Tel de dagen niet, laat de dagen tellen’ is er een, van bokser Muhammad Ali. Het is allemaal vast goedbedoeld, maar je moet er wel tegen kunnen.

Ook bij de koningin van de vrouwenbladen, Libelle, is geen spoor van cynisme te bekennen. Het blije levensgevoel staat nog altijd fier overeind, bleek uit de manier waarop Libelle vorig jaar de 85ste verjaardag vierde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden