Hersenbreker

Film is op zijn beste momenten pure tovenarij. Een dode laten opstaan uit de dood, om maar eens iets te noemen....

Bart Koetsenruijter

De Argentijns-Nederlandse Alejandro Agresti zette zich er in zekere zin ook aan. De mierzoete omgeving van het romantische drama is bij uitstek geschikt voor zijn proeve. Zeker gezien het fantasievolle uitgangspunt: een man en een vrouw die via een brievenbus met elkaar corresponderen komen erachter dat hij in 2004 leeft en zij in 2006. Vervelend, want hun correspondentie maakt bij de twee smachtende vrijgezellen verliefdheid los.

Dit bizarre gegeven fascineert een half uur lang, daarna raakt Agresti de grip kwijt; wat niet verwonderlijk is, want het gegeven is een ware hersenbreker. Maar het leidt ertoe dat je je aan veel gaat ergeren, zoals de dialogen die de hoofdrolspelers Sandra Bullock en Keanu Reeves buiten beeld uitspreken, terwijl wij moeten geloven dat het een briefwisseling is. Maar naarmate het einde nadert, gaat het toch weer kriebelen. Want op een of andere manier – we hebben het hier tenslotte over een mainstream Hollywood-film – moet Agresti het onmogelijke verhaal rondbreien. Hoe? Kijk maar of het hem lukt.

The Lake House (Alejandro Agresti, 2006)

Net 5, 20.30 uur.

Ali
(Michael Mann, 2001) Vier boksfilms op Nederland 3, vandaag en morgen. Vanavond het onevenwichtige en sentimentele Cinderella Man, met Russell Crowe als bokser speelt die in de crisisjaren zijn licentie kwijtraakt en moeite heeft als dokwerker zijn gezin te onderhouden; voorafgegaan door de verfilming van het leven van Mohammed Ali door actieregisseur Michael Mann. Will Smith speelt de rol van zijn leven in een soms wat onevenwichtig maar warmbloedig portret waarin veel kanten van Ali aan bod komen: zijn bokscarrière, de islam en zijn liefdesleven.

Nederland 3, 20.20 uur.

CINEMA.NL/TV

Voor een volledig overzicht van alle films.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden