Henk Westbroek moet grievende uitspraak terugnemen

Henk Westbroek, zanger en aanstaand lid van de Utrechtse gemeenteraad, moet in een advertentie in de Volkskrant een uitlating terugnemen over ex-manager Maks van Tuil van de voormalige popgroep Het Goede Doel....

Van onze verslaggever

UTRECHT

Westbroek zei in een artikel in de Volkskrant van 31 januari: 'Onze ex-manager ging er met al onze centjes vandoor en liet ons achter met een enorme belastingschuld.' De rechter acht deze uitlating grievend, onjuist en dus onrechtmatig. Hoewel de zanger Van Tuils naam niet in het artikel had genoemd, was het volgens de president voldoende duidelijk om wie het ging.

Volgens de rechter heeft Westbroek geen enkel bewijs voor die beschuldiging. De zanger moet in een van de eerstvolgende zaterdagedities in het economiekatern van de Volkskrant een rectificatie plaatsen. Bijkomende voorwaarde is dat de tekst in dezelfde lettergrootte en op dezelfde pagina wordt geplaatst als het gewraakte artikel.

Van Tuil had behalve rectificatie een voorschot op schadevergoeding geëist. Over een eventuele schadevergoeding en de hoogte daarvan wilde de rechter zich in het kort geding niet uitspreken. Van Tuil moet daarvoor maar een bodemprocedure beginnen, aldus de rechter.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden