Column Aaf leest sterren

Helen Mirren wilde melk in haar thee, maar ze wist niet meer hoe ze prins Philip moest aanspreken

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Clemmie Hooper en Helen Mirren.

Sukkel

Het leek uw sterrenkijker weleens leuk om iemand te behandelen die instafamous is. Niet beroemd van muziek of film, maar van Instagram. We hebben het over Clemmie Hooper, een Britse verloskundige én influencer. Ze is moeder van vier dochters en instagramt als Mother of Daughters.

Haar man instagramt ook; hij is Father of Daughters. Hooper schreef na het vergaren van haar Instaroem – 600 duizend volgers – ook een boek, How to Grow a Baby and Push It Out. Briljante titel.

Verder is Hooper niet briljant, want deze week bleek dat zij al acht maanden onder een pseudoniem andere mummy bloggers afkraakte op Tattle, een site die eraan gewijd is om, welnu, bloggers af te branden.

Onder de naam AliceInWanderLust viel Hooper concurrerende én bevriende bloggers aan, onder wie haar eigen man. ‘Wat een sukkel’, vond AliceInWanderLust, alias Mother of Daughters, van Father of Daughters.

Hooper werd ontmaskerd door lezers van Tattle toen haar alter ego AliceInWanderLust op hetzelfde moment op Saint Lucia was als zijzelf. Internetschandaal. Zelfs de echte pers schreef erover.

Maar wat plaatste Mother of Daughters deze week? Foto’s van een dagje op het strand. Alleen in haar Stories zette ze een tekst die vagelijk op excuses aanbieden leek. Maar Stories blijven slechts 24 uur online staan.

Dat is het mooie aan instaberoemd zijn: als je een fout maakt, verdwijnen je excuses na 24 uur vanzelf.

Beeld Getty

Melk

Als de woordcombinatie ‘ongemakkelijk theekransje’ in een kop staat, moet je dat nieuwtje natuurlijk onmiddellijk lezen. Het ging over Helen Mirren, over wie wij vorige week nog berichtten dat iedereen dacht dat ze een relatie met Keanu Reeves had aangeknoopt, terwijl zijn nieuwe liefde een andere, doch ook grijsharige vrouw bleek te zijn, dertig jaar jonger dan Mirren.

Mirren vertelde deze week in een live-interview in New York over die heikele situatie waarin je jezelf als ster kunt bevinden: een theekransje met de koningin van Engeland. Of erger: een zeer intiem theekransje, terwijl je dacht dat er tweehonderd mensen zouden komen.

‘Ik loop naar binnen en daar zitten iets van acht mensen aan een tafel. Prins Philip, de koningin, een of andere sjeik en een paar mensen uit de paardenwereld’, vertelde Mirren. ‘Maar ik weet helemaal niks van paarden en de koningin weet er alles van.’ Nu al een heerlijke anekdote. Te klein kransje plus paardenpraat als je niks van paarden weet.

Maar het is een drietrapsraket, want Mirren wilde melk in haar thee, en ze wist niet meer hoe ze prins Philip moest aanspreken. Het melkkannetje stond bij hem. ‘Mijn brein maakte kortsluiting’, vertelde Mirren. ‘Is het sir? Is het uwe majesteit? Is het onbeleefd om hem te vragen de melk door te geven? Moet ik een lakei vragen?’

Je zou er een novelle aan kunnen wijden.

Het verhaal eindigde met een anticlimax: Mirren besloot haar thee zonder melk te drinken. Ze wordt vast nooit meer uitgenodigd, maar dat wil ze waarschijnlijk ook niet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden