ENTERTAINMENTAAF LEEST STERREN

Harry en Meghan zijn als de Obama’s minus hun indrukwekkende carrières

Meghan & Harry. Beeld GC Images
Meghan & Harry.Beeld GC Images

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Har & Meg en Kim & Kylie.

Deal

Het begint zich steeds duidelijker af te tekenen welke kant prins Harry en Meghan Markle op willen met hun loopbaan. Eerst was het nog een tijdje ouderwets lintjes knippen bij polowedstrijden, toen vluchtten ze naar Canada en gingen op regenlaarzen met honden wandelen, vervolgens veerde het de liefdadigheidskant op en bezorgden ze met mondkappen op maaltijden bij minderbedeelden in Los Angeles, en nu hebben ze een miljoenendeal met Netflix gesloten om zelf programma’s te gaan produceren.

De Obama-loopbaan werd het dus, althans, de Obama’s zoals ze nu zijn, minus de indrukwekkende carrières die eraan voorafgingen: een powerkoppel met een productiedeal bij Netflix.

En wat gaan Har en Meg dan produceren? Welnu, rapporteert The New York Times: ‘content die informeert maar ook hoop geeft’.

Dat klinkt heel erg saai.

O, en ‘inspirerende familiecontent’, dat gaan ze ook maken. We hopen dat dat zoiets als Peppa Pig wordt, maar vrezen van niet.

Netflix zal vast starstruck zijn geweest dat een echte prins en zijn vrouw een deal kwamen sluiten, maar als je kijkt naar wat mensen het liefst op Netflix kijken – nepreality over vrouwelijke makelaars die elkaar afkatten, docu’s over Jeffrey Epstein en elk denkbaar drama over dealers in cocaïne, crystal meth en aanverwanten – behoort content die informeert maar ook hoop geeft niet tot hun kernactiviteiten.

Insiders melden dat Har en Meg voor deze samenwerking 150 miljoen dollar krijgen. Dezelfde insiders vertellen dat ze de Obama’s ook op andere fronten willen kopiëren, en net als zij een podcastdeal met Spotify willen sluiten. Mensen die zo schaamteloos na-apen zijn misschien niet de aangewezen producenten van inspirerende content.

Kim & Kylie. Beeld Getty
Kim & Kylie.Beeld Getty

Vagina

Over inspirerende familiecontent gesproken: er is een drie jaar oude videoclip komen bovendrijven waarin Kylie Jenner uit de vagina van haar zus Kim geboren wordt.

Laat dat maar aan de Kardashians over: zelfs video’s die zij bij nader inzien in de prullenbak gooien, halen het nieuws. De clip, voor een liedje van Kanye West en Tyga, werd uiteindelijk nooit uitgezonden omdat Tyga en Kylie Jenner na de opnamen uit elkaar gingen.

In het filmpje, dat werd gelekt door de regisseur, doen Jenner en Kardashian, in de woorden van de Daily Mail, een ‘schier oneindig lijkende reeks squats in slow motion’ – uiteraard in door Gucci-strings licht bedekte blote konten. Tot zover niets nieuws onder de zon.

Maar aan het eind van het filmpje zien we een ‘reuze-Kim’ geprojecteerd op een scherm, haar benen wijd. Uit een deurtje ter hoogte van haar vagina komt vervolgens een schaars geklede Kylie Jenner tevoorschijn. En dat is inderdaad bedoeld als een bevallingsscène.

De regisseur van dit videokunstwerk legde aan E! News uit wat hij ermee bedoelde. De bevalling was een ‘artistieke beslissing’, zei hij. ‘Kylie komt uit Kims vagina, en de metafoor is dat er geen Kylie zou zijn zonder Kim.’

Hij bedoelt natuurlijk dat er zonder de roem van Kim ook geen roem voor Kylie zou zijn – maar in hun wereld is dat hetzelfde als nooit geboren zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden