Harry & Alexander

Naar tv-maatstaven een knap eenzaam bestaan dat Harry Mens kort voor middernacht op RTL7 met Breek de week zit te lijden....

Woensdag was minister Pechtold te gast. Harry noemt hem gewoonAlexander, dat wel. Maar die benadering (de bewindsman had ookduidelijk moeite om 'je' terug te zeggen) leverde niet hetvrijmoedige gesprek op dat je er dan bij verwacht. Lag vooralaan Harry, want hij toonde zich als interviewer bijvoorbeeld nietvan de vasthoudende soort toen Pechtold zei 'eerst maar eens alminister' carrière in Den Haag te willen gaan maken, en het daarverder bij mocht laten.

Harry had voor het resterende halve uurtje namelijk ook nog25 interessante vragen over Condoleezza Rice, David Cameron ende hypotheekaftrek op zijn lijstje staan, dus vandaar. Die haddenevenwel net zo goed aan dat bloemstuk in het Breek de week-decorkunnen worden gesteld, want veel spannends leverden ze niet op.Gaat het Harry waarschijnlijk ook helemaal niet om. En wil hijvooral one of the boys zijn tussen de doeners en denkers die erin zijn ogen in Nederland toe doen.

Van de aandacht op tv voor de 25ste sterfdag van John Lennondonderdag alleen de film van Raymond Depardon bij de VPRO gezien.De 'stille tocht' zoals wij die hier kennen, bestond in 1980 alseen onbeweeglijke variant in New York. Depardon observeerde in10 minutes de silence pour John Lennon de grote groep fans diekort na de moord in Central Park bijeenwaren voor een roerloosen zwijgzaam eerbetoon aan de Beatle. De Franse fotograaf encineast filmde deelnemers terwijl ze huilden, baden, in de hemelof in zijn lens staarden. Veel meer valt er wat betreft dedirecte kijkervaring niet over te vertellen, zodat je thuis wasaangewezen op een eigen duiding van de artistieke bedoelingen vande maker. Fijn in elk geval dat Imagine niet onder de beeldenopklonk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden