Review

Happy Camper is vernieuwd en daardoor soms wat anoniem

CD (Pop) - Gravity (Happy Camper)

Componist-producer Job Roggeveen pakt op het derde album van zijn Happy Camper muzikaal alles anders aan.

Hij werkt weliswaar opnieuw met een trits aan vocalisten, maar zijn groepje is ververst met onder anderen Tessa Douwstra (Luwten) en Kris Berry. Gebleven zijn Marien Dorleijn (Moss) en Pien Feith, die hun fraaie zangpartijen nu niet meer in een semi-akoestische folksetting brengen. Ze worden nu omringd door elektronica.

Want Happy Camper heeft een nieuwe sound. Roggeveen bedient zelf een batterij synths, maar geeft het nieuwe album Gravity toch de van Happy Camper bekende luchtige, soms blijmoedige sound mee.

Happy Camper, Gravity (***), pop.
Excelsior/V2.

Anoniem

Best knap gezien de echtscheiding die het album inspireerde; zwaarmoedig wordt de plaat nergens. Een aantal liedjes springt eruit. Easy Way Out, mooi rijk gearrangeerd en mooi gezongen door Pien Feith. Here's to the Ones (met Emil Landman) kent ook al zo'n mooie melodie, die tegelijk droevig en opbeurend is. Maar soms vertrouwt Roggeveen wat te gemakkelijk op zijn nieuwe liefde, elektronische beats, en klinkt Happy Camper wat anoniem. Glow in the Dark is een slap synthi-discodeuntje en in het wat vlakke A Single Life - Remix wil Feith net iets te veel als Lorde klinken.

Meer over