Review

Handful tintelt voortdurend en zet aan tot vingerknippen

Het was best voor herhaling vatbaar geweest, een trioplaat met bassist Ernst Glerum nu eens niet plukkend aan zijn snaren maar achter de piano. Op Paper Models (2012) de vorige plaat die hij met zijn in wisselende bezettingen spelende Glerum Omnibus uitbracht, bewees hij zich als een geweldig pianist.

Gijsbert Kamer
Glerum Omnibus - Handful Beeld
Glerum Omnibus - HandfulBeeld

Maar op het nieuwe Glerum Omnibus album Handful laat hij die rol over aan Timothy Banchet. De drummer is opnieuw Jamie Peet, die al lang niet meer de onbekende nieuwkomer is van destijds.

Glerum Omnibus

Handful
Jazz
Favorite Records

Hij speelt opnieuw met zeer veel flair regelmatig om de beat heen in stukken die voor het merendeel door Glerum zelf zijn gecomponeerd.

De uitgelaten, vrolijke sfeer die veel nummers op Paper Models kenmerkte blijft gehandhaafd. Omnibus Fifth is dansbaar en klinkt als een moderne souljazzklassieker.

Het daaropvolgende nummer Hours & Seconds kent dankzij de subtiel gehanteerde strijkstok van Glerum een fraaie spanningsboog.Toch blijft de toon op deze vitale en toegankelijke plaat over het algemeen luchtig. Handful tintelt voortdurend en zet regelmatig aan tot vingerknippen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden