Hagoort: aansturen moslimomroepen vereenvoudigen

HILVERSUM (ANP) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kijkt met zorg naar de bestuurlijke en geldverslindende ruzies binnen de moslimomroepen, waarbij veel geld voor programma's verloren gaat. Op programmatisch gebied werken de moslimomroepen wel naar tevredenheid samen.

Dit zegt voorzitter Henk Hagoort van de raad van bestuur van de NPO maandag in een reactie op een artikel in dagblad Trouw, waaruit blijkt dat enkele tonnen per jaar opgaan aan bestuurlijke ruzies en juridische procedures. Dit gaat ten koste van de publieke radio- en televisieprogramma's.

Hagoort pleit voor een vereenvoudiging van de bestuurlijke en bedrijsmatige processen binnen de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en Nederlands Islamitische Omroep (NIO), zodat het programmabudget in de toekomst op de juiste manier wordt besteed. ,,Het is bestuurlijk te complex, met elk een eigen bedrijfsvoering.'' Volgens Hagoort schort het bij de besturen van de moslimomroepen aan professionaliteit en schaalgrootte.

Hagoort vervolgt: ,,Op programmatisch niveau werken de omroepen NMO en NIO wel goed samen, bijvoorbeeld op het digitale themakanaal Spirit24, ook op Radio 1 gaat het goed.''

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden