Geheim: schlemiele Adje is hartstikke nep (Gerectificeerd)

Wie is Adje? Adje is de steeds populairder wordende schlemiel uit Paul de Leeuws wekelijkse tv-programma Mooi weer De Leeuw, elke zaterdagavond bekeken door zo'n 700 duizend kijkers....

Adje maakte zijn entree in het programma als lid van een koor uitBudel, maar is sindsdien een wekelijks terugkerende gast die uitblinkt ingestuntel en domheid.

Kortom: Adje heeft alles in zich om uit te groeien tot een een fenomeen.Sinds zijn optredens bij Paul de Leeuw heeft hij al talloze fans voor zichgewonnen, getuige het gastenboek op de website van het programma.

Nog maar weinigen schijnen het te weten, maar Adje is hartstikke nep.Adje heet in werkelijkheid Arijan van Bavel en is in het dagelijks levenacteur/komiek en drijvende kracht achter de websitezingendedecoupeerzaag.nl. Hij studeert aan de Kleinkunst Factory inTilburg, en deed eerder mee in de 'musicalwerkgroep' Star van Jos Brink enFrank Sanders.

Niet alleen het publiek wordt er ingeluisd, ook de redactie van Mooiweer De Leeuw is in eerste instantie in de val van Van Bavel gelopen. Dathet koor uit Budel waarvan Adje deel uitmaakt in werkelijkheid nietbestond, is pas later gebleken, aldus Van Bavel, die alleen nog bevestigtdat zijn creatie nep is, maar er verder het zwijgen toe wil doen. 'Ik hadnog een groot plan met Adje, maar daarvoor is wel vereist dat dit verderniet zou uitlekken.'

Ook de VARA wil er nog niet veel over kwijt. 'De kwestie blijftvoorlopig in nevelen gehuld. In elk geval tot aanstaande zaterdagavond',aldus een woordvoerder van de omroep.

Jean-Pierre Geelen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden