FOTOGRAFIE

Deze maand verschijnt het honderdste nummer van het maandblad Elle, ter gelegenheid waarvan in de Bijenkorf aan het Damrak een tentoonstelling wordt gehouden met tientallen foto's van vrouwen door Cornelie Tollens, Serge Leblon, Thiemo Sander, Vincent van Gurp, Carli Hermès e.a....

Amsterdam

In het Exposorium van de Vrije Universiteit (De Boelelaan 1105) portretten van Armando, Ger van Elk, W.F. Hermans, Pyke Koch, Lulu Wang en andere schrijvers en kunstenaars, gemaakt door Friso Keuris. Van 20 maart t/m 6 mei.

In samenwerking met Fotomania in Rotterdam organiseert het Amsterdams Centrum voor Fotografie (Bethaniënstraat 9) een tentoonstelling met werk van Paul C. Bogaers, Marjoleine Boonstra, Wyn Geleynse, Martin Luijendijk en Mels van Zutphen. Van 21 maart t/m 2 mei. Vanavond in het ACF Paul den Hollander, die vertelt over zijn werk en zijn ontwikkeling als autonoom fotograaf.

De tentoonstelling Eclectrolux in de Melkweg Galerie behelst 64 kleurenprints van de Britse popfotograaf Tim Kent. Tot en met 12 april.

In de Trappengalerij van Scheltema, Koningsplein 20, Ontmoetingen in Polen, foto's van de Poolse fotograaf Leszek Sczaniecki. Tot en met 31 maart.

Baarn

Het Land in de Krant, zo heet de tentoonstelling van ruim vijftig foto's van het Nederlandse landschap die vorig jaar in de Volkskrant verschenen. In Kasteel Groeneveld, tot met 13 april.

Drachten

In theater De Lawei dansfoto's van Bart Dertien, t/m 30 maart.

Eindhoven

In galerie Pennings, Geldropseweg 61b, fotowerken van Elspeth Diederix: 'Momenten waarin de werkelijkheid van alledag bijna surrealistisch overkomt, die momenten probeer ik te vangen', t/m 28 maart.

Emmen

Foto Nationaal '97-'98 in het Centrum Beeldende Kunst is een selectie uit inzendingen van 200 amateurfotografen, t/m 5 april.

Haarlem

Het Spaarnestad Fotoarchief toont foto's die aan het archief zijn geschonken. Volmaakte vondelingen. Een selectie uit nieuwe aanwinsten, van 24 maart t/m 17 mei.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut fotografisch werk, waaronder collages, en getekende schrijversportretten van Paul Citroen. Van 22 maart t/m 10 mei.

In de Kunsthal de 'systematische' groepsportretten van fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek. Exactitudes, t/m 19 april.

In de Archiefwinkel van de gemeente Rotterdam (Coolsingel 91) t/m 6 april oud-Rotterdamse straatbeelden van Jan van der Kamp.

Utrecht

Ton Peek Photography, Oude Gracht 295, toont portretten van Elsbeth Struijk van Bergen, t/m 18 april.

Koen Wessing fotografeerde de Woodaabe-Peulnomaden uit het noorden van het Afrikaanse Niger, die zichzelf 'de mooiste wezens ter wereld' vinden. Een tentoonstelling hiervan, t/m 29 maart in Rasa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden