Film

Cronica de una Fuga (Adrian Caetano). Argentijnse film schetst een beeld van het meedogenloze, dictatoriale bewind van generaal Videla. Regisseur Adrian Caetano maakt het leven zichtbaar achter woorden als `verdwijningen` en `vuile oorlog`....

Mon fils à moi (Martial Fougeron). Beklemmend debuut van een filmmaker die zijn publiek weet te manipuleren. In deze psychologische thriller laat moederliefde zich van een monsterlijke kant zien. Wanneer Julien zich verzet tegen moeders bemoeizucht, wordt haar greep nog verstikkender. (in 9 zalen)

Die Hard 4.0 (Len Wiseman). De held-tegen-wil-en-dank John McClane krijgt het in het vierde deel van de Die Hard-reeks te stellen met cyberterroristen. Bruce Willis is even stoer als altijd en kan nog steeds kijken alsof elke explosie de punchline van een grap is, in een film die bedoeld lijkt als pleidooi voor de ouderwetse, onverwoestbare actieheld in een veranderde wereld. (in 91 zalen)

Drama/Mex (Gerardo Naranjo). Charmant drama over een opportunistisch meisje dat het grote geluk hoopt te vinden op de stranden van het toeristenparadijs Acapulco. Er ontstaat een onwaarschijnlijke, aanstekelijke band met een gedesillusioneerde man van middelbare leeftijd, die een huisje aan het strand heeft gehuurd om zelfmoord te plegen. (in Het Ketelhuis Amsterdam)

Copying Beethoven (Agnieszka Holland). Biografische film over Ludwig van Beethoven (gespeeld door Ed Harris), maar de mooie lieftallige assistente (Diane Kruger) is fictief. Met veel geduld kopieert zij zijn notenschrift en ondergaat ze zijn narrige driftbuien. De opzwepende muziek van Beethoven maakt veel goed. (in 9 zalen)

Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden