Film

Voleurs de chevaux (Micha Wald). Tijdloos en bezwerend speelfilmdebuut van de Belg Micha Wald, over twee paar broers anno 1856, ergens in het oosten van Europa, waar het leven hard is en de Kozakken de dienst uitmaken....

Door Jan Pieter Ekker

Tuya`s Marriage (Wang Quan`an). Fraai portret van een loyale en koppige steppenvrouw, die een nieuwe man wil maar haar oude wil houden, ook al is hij mank en daardoor van weinig nut. Tuya`s Marriage won eerder dit jaar de hoofdprijs op het festival van Berlijn. De kracht van het bescheiden drama ligt in de heldere vorm, de milde humor en de sprekende observaties. (in 5 zalen)

The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. Het verhaal hapert een beetje, maar de special effects zijn overweldigend. (in 108 zalen)

De drie musketiers (Janis Cimermanis). Onbekommerde poppenanimatiefilm naar de beroemde roman Les Trois Mousquetaires van Alexandre Dumas uit 1844. De plot lijkt wat hoog gegrepen voor de jongste kijkers, waarop de film gezien de Nederlandse nasynchronisatie mikt, maar de rijke decors en de leuke poppen vergoeden veel. (in 12 zalen)

Earth (Alastair Fothergill en Mark Linfield). Voor de documentaire Earth en de eerder uitgezonden BBC-televisieserie Planet Earth reisden dertig cameraploegen vijf jaar lang de wereld over met de nieuwste technologische snufjes. Het resultaat overtreft alles. (in 25 zalen)

Fados (Carlos Saura). Gestileerde zoektocht naar de geschiedenis van de fado en daarmee de Portugese ziel. Voor de liefhebbers van dans en somberen. (in 5 zalen) Meer film:cinema.nl/aanbevolen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden