Film

Goud (Niek Koppen). In zijn documentaire over de Nederlandse hockeyvrouwen die vorig jaar het WK in Madrid wonnen, gaat het niet om ruzies of gedonder....

Door Jan Pieter Ekker

A Mighty Heart (Michael Winterbottom). Adembenemend drama over de laatste dagen van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in 2002 in Pakistan door moslimfundamentalisten werd onthoofd. Michael Winterbottom kruipt achter de wereld van de krantenberichten. (in 23 zalen)

Opera Jawa (Garin Nugroho). Overweldigende ode aan Mozart van de Indonesische regisseur Garin Nugroho, waarin klassieke en hedendaagse dans samengaan; traditionele Indonesische gamelanmuziek en Javaanse liederen vormen een magisch verbond met hedendaagse invloeden. (in Rialto Amsterdam)

Italianetz (Andrei Kravchuk). Volwassen sprookje over een 6-jarig weesjongetje dat een onzekere zoektocht naar zijn moeder in het koude, harde Rusland verkiest boven een comfortabel leven in het zonnige Italië. Met een prachtige hoofdrol van de onervaren Kolya Spiridonov. (in 3 zalen)

Rescue Dawn (Werner Herzog). Toen Werner Herzog oud-gevechtsvlieger Dieter Dengler ontmoette, wist hij meteen dat hij een film over hem zou maken. Het werden er twee: tien jaar na de documentaire Little Dieter Needs to Fly volgt Rescue Dawn. Daarin wordt het verhaal over Denglers ontsnapping uit een krijgsgevangenkamp opnieuw verteld. (in 6 zalen)

Infamous (Douglas McGrath). Net als Capote, die andere film over Truman Capote, is Infamous een zorgvuldige film, die de journalist annex societysnob vanuit meerdere gezichtspunten belicht. Met dien verstande dat in deze versie de homoseksualiteit explicieter aan bod komt. (in 7 zalen)

La marea (Diego Martínez Vignatti). Met lange, ononderbroken opnamen in fraai breedbeeldformaat legt regisseur Diego Martínez Vignatti de bewegingen vast van een jonge vrouw, die zich na een verwoestend auto-ongeluk heeft teruggetrokken in een gammel hutje aan zee. (in 3 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden