Filmtips voor dinsdag 3 april

Kevin Toma
Ashton Kutcher en Cameron Diaz in What Happens in Vegas Beeld geen
Ashton Kutcher en Cameron Diaz in What Happens in VegasBeeld geen

What Happens in Vegas (Tom Vaughan, 2008)

Tja, wat gebeurt er in Las Vegas wanneer twee knappe singles per ongeluk dezelfde hotelkamer krijgen: ze eindigen stomdronken bij elkaar in bed. Als getrouwd stel, welteverstaan.

In weinig genres worden zoveel huwelijken gesloten, ontbonden en hersteld als in de romantische komedie, en dat ook nog eens in een absurd hoog tempo. Het charmante, vuilgebekte What Happens in Vegas is een kwartier bezig wanneer Jack en Joy getrouwd zijn. Vijf minuten later zitten ze tegenover elkaar in de rechtbank: hij om een scheiding te regelen, zij om de helft van het fortuin op te strijken dat hij in Vegas won en waar zij, als echtgenote, óók recht op heeft. De rechter hekelt hun jeugdige onbezonnenheid en besluit dat ze het geld pas kunnen krijgen na zes maanden huwelijk. Zes maanden waarin ze serieus aan hun relatie moeten werken.

Natuurlijk stoten de twee elkaar zozeer af dat ze vanzelf weer bij elkaar komen: alsof ze een slecht huwelijk vol vuil ondergoed en bijna-slippertjes moeten doormaken om verliefd te kunnen worden. Ashton Kutcher en Cameron Diaz maken dat getouwtrek geloofwaardig en vaak ook erg grappig. Of ze nu van elkaar walgen of dromen, ze hebben precies de juiste chemie. De beste scène is die waarin Jack en Joy elkaar op weg naar de huwelijkstherapie de pas afsnijden: wie te laat komt, kan naar het geld fluiten. Hij steelt haar portemonnee, zij koopt een zak sinaasappelen om hem van zijn skateboard te slingeren en in het park gaan ze elkaar met stokbroden te lijf. Maar ze klimmen uiteindelijk wel samen over de muur. New York als stormbaan voor disfunctionele koppeltjes: zo kenden we de stad nog niet.

Net 5, 22.50-00.45 uur

Crocodile Dundee (Peter Faiman, 1986)

Zorgeloos vermaak uit de jaren tachtig: een simpele komedie uit Australië, waarin een Amerikaanse journaliste (Linda Kozlowski) down under een reportage maakt over een beroemde krokodillenjager (de Australische tv-komiek Paul Hogan), verliefd wordt en hem meeneemt naar haar basis, New York. Daar liggen de komische misverstanden voor het oprapen en voor de hand. Dat de hoofdrolspelers hun filmliefde ook in werkelijkheid beleefden, deed de film bepaald geen kwaad. Crocodile Dundee werd een ongekend succes en het verse echtpaar draafde keurig op voor een aanmerkelijk minder leuk vervolg, dat morgen op hetzelfde tijdstip door dezelfde omroep wordt uitgezonden.

RTL 7, 20.28-22.30 uur

The Bourne Legacy (Tony Gilroy, 2012)

In 2016 was Matt Damon eindelijk opnieuw te zien als Jason Bourne. Na The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004) en The Bourne Ultimatum (2007) wilde hij de opgejaagde geheim agent altijd nog eens spelen, maar door gekissebis achter de schermen kwam het er lange tijd niet van. Studio Universal zag intussen toch een manier om verder te gaan met de reeks, zonder Damon en Jason Bourne. De vierde Bourne-film, The Bourne Legacy, draait om Aaron Cross: een tot in de poriën getrainde geheim agent die, net als Bourne, door zijn organisatie buitenspel moet worden gezet. Daar is Cross het niet mee eens, omdat hij niet buiten het strakke dieet van blauwe en groene pillen kan dat hem zowel fysiek als geestelijk op peil houdt. Voor die pilletjes trekt regisseur-scenarist Tony Gilroy, die ook de scripts van de eerste drie films schreef, te veel tijd uit, en de actie haalt het niet altijd bij de voorgangers. Jeremy Renner is prima als Cross, dat wel.

Veronica, 23.15-01.35 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden