Films op tv

FILM..

DOOR RONALD OCKHUYSEN

WAGONS EAST! (Peter Markle, 1994). Een groep mensen laat het wilde Westen teleurgesteld achter zich en keert terug naar de Oostkust. Onderweg stuiten ze, in beroerde komedie, op problemen. Laatste film van John Candy, die overleed tijdens de opnamen. Veronica, 20.30 uur.

THE FIRST DEADLY SIN (Brian G. Hutton, 1980). Frank Sinatra speelt een politieagent in New York, die in gewetensnood komt omdat hij zich verliest in zijn werk terwijl zijn vrouw ernstig ziek is. RTL 5, 20.30 uur.

PATRIOT GAMES (Philip Noyce, 1992). Harrison Ford voorkomt in Londen een moordaanslag op een lid van het koninklijk huis. Hij wordt daarna zelf doelwit van de IRA, in degelijke thriller naar gelijknamig boek van Tom Clancy. Nederland 1, 21.07 uur.

WILD ORCHID (Zalman King, 1989). Erotisch bedoelde avonturen van knappe meid (Carre Otis) die in dampend Brazilië valt voor mysterieuze miljonair (Mickey Rourke). Fox 8, 22.00 uur.

TRUE LIES (James Cameron, 1994). Arnold Schwarzenegger in soort James Bond-parodie met veel actie en komische momenten, maar ook een saaier gedeelte over de problemen van de held met zijn vrouw Jamie Lee Curtis. Net 5, 22.00 uur.

SHEENA (John Guillermin, 1984). Tanya Roberts groeide op in de jungle nadat zij haar ouders had verloren. Als koningin van de wildernis ontmoet zij een raar verschijnsel: een blanke man. Ze valt meteen op hem, om te ontdekken dat de beschaafde mens lang niet zo gevoelig is als de bewoners van het oerwoud. SBS 6, 23.00 uur.

FRIED GREEN TOMATOES (Jon Avnet, 1991). Goed gespeeld, sentimenteel verhaal over een vrouw die in bejaardenhuis herinneringen ophaalt aan jeugdvriendinnen. Met Kathy Bates en Jessica Tandy. Nederland 1, 23.02 uur.

THE INDIAN SUMMER (Sean Penn, 1991). Krachtig maar tikkeltje te moralistisch regiedebuut van Penn die ook het scenario schreef, gebaseerd op Highway Patrolman van Bruce Springsteen. Een rechtschapen politieman probeert zijn criminele broer op het rechte pad te houden. België 1, 23.30 uur.

THE POWER OF ONE (John G. Avildsen, 1992). Engelse jongen heeft het moeilijk in Zuid-Afrika van de jaren veertig, maar redt het als profbokser - in die hoedanigheid wordt hij een inspiratiebron voor de onderdrukte zwarten. RTL 5, 23.35 uur.

A NIGHTMARE ON ELM STREET 2: FREDDY'S REVENGE (Jack Sholder, 1985). Zwak vervolg op de griezelfilm van Wes Craven over moordenaar Freddy, die in dromen genadeloos toeslaat. RTL 4, 23.45 uur.

VIVA MARIA! (Louis Malle, 1965). Aanstekelijke komedie waarin Brigitte Bardot en Jeanne Moreau een opmerkelijk koppel vormen dat per ongeluk in dubieus Midden-Amerikaans land terechtkomt. Het resultaat is een luchtige potpourri met sterk acteerwerk van beide dames. Duitsland 1, 0.20 uur.

INVASION OF THE BODY SNATCHERS (Philip Kaufman, 1978). Buitenaardse planten produceren robotachtige kopieën van Amerikaanse burgers. Geslaagde remake van klassieker uit 1956. BBC 1, 0.35 uur.

THE GAMBLER (Karel Reisz, 1974). Mooie rol van James Caan als beroepsgokker in sterk beginnende film die gaandeweg aan kracht verliest. BBC 2, 1.20 uur.

Films op Duitsland zijn nagesynchroniseerd, tenzij anders wordt vermeld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden