Explosieve erfenis

Aafke Vlaanderen Oldenzeel

Explosieve erfenis is het tweede deel in de serie Elite Operatives. Het eerste boek, Dubbel doelwit won in 2010 de tweede prijs bij de verkiezing voor het 'Beste lesbische boek¿.

Geheim agent Allegro is een alleskunner; ze is knap, breed ontwikkeld, atletisch, spreekt vele talen vloeiend, kan racen, klussen, is scherpschutter, en wordt ingezet voor de meest ingewikkelde en risicovolle opdrachten.

In deze superspannende roman die zich voor een groot deel afspeelt in en om Haarlem en Amsterdam moet Allegro het opnemen tegen een neonazistische groepering en een Afghaanse organisatie, die allemaal achter dezelfde kostbare diamant aanzitten, in het bezit van een Nederlandse barones, Chris. Het lijkt een routineklusje maar het wordt uiteindelijk een spannende race tegen de klok.

Dat Allegro ook over menselijke gevoelens beschikt blijkt wel uit het feit dat ze vanaf de eerste ontmoeting verliefd is op Chris, de barones. Haar zelfs heeft gekust tijdens die eerste ontmoeting, en wel in de hoedanigheid van een man!

Chris vindt Allegro in eerste instantie maar irritant en zelfingenomen, maar bezwijkt meer en meer voor haar charmes. Een spanning die zich door het boek heen opbouwt en leidt tot een mooie, romantische en passievolle nacht. Uiteindelijk gooit de ware identiteit van Allegro nog even roet in het eten, maar het boek eindigt verrassend en romantisch!

Ik heb dit boek tijdens mijn verhuizing angstvallig in de gaten gehouden, en ervoor gezorgd dat ik het zo weer terug kon vinden. Om het vervolgens, na een druk weekend verhuizen, in een ruk uit te lezen! Een heerlijk boek, opbouwend spannend, goed geschreven en lekker leesbaar. Een aanrader dus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden