Eric Corton vindt alles schitterend

Lost in Music, Veronica, 21.25 uur. Cabaretiers zijn gespecialiseerd in de afwisseling tussen praten en muziek maken. Maar bij tv-presentatoren blijft het een rare combinatie....

Marijn van der Jagt

'Schitterend! Prachtig!', roept presentator Eric Corton in Veronica's nieuwe muziekquiz Lost in Music na het optreden van kandidate Khadija Tribou. Om mee te doen aan dit muzikale spelprogramma is kennis van de lichte muziek vereist, maar de kandidaten zijn zwaar geselecteerd op hun zangkwaliteiten. Het zingen van een lied is namelijk een verplicht onderdeel.

Tribou uit Gouda heeft Sacrifice van Anouk gezongen. Schitterend getimed volgens Corton, die het er helemaal warm van heeft gekregen. Ja, wat wil je: hij nam zelf de gitaarbegeleiding voor zijn rekening. Dat zijn de kijkers gewend van de swingende, zwartgekuifde jongeman die vorig seizoen zijn debuut maakte als presentator én muzikant in Veronica's 't Dak eraf.

'Terwijl ik in dat programma zelf muziek maakte', vertelt Corton in het persbericht bij Lost in Music, 'nemen de kandidaten dat nu voor hun rekening. Ik ben zeer verrast en enthousiast over het feit dat er zoveel onontdekte talenten in ons land rondlopen.'

Bij Tribou onderstreept hij dat enthousiasme met gitaarbegeleiding. 'Nou denkt u misschien: dat is oneerlijk', zei Corton toen hij zijn medewerking aankondigde, want bij de andere kandidaten laat hij zijn gitaar in de hoek staan. Maar het mocht wel, vond hij zelf, omdat het zingen in Lost in Music niet meetelt voor de punten. De kandidaten worden er niet op beoordeeld. 'Ja, alleen door jullie,' roept Corton tegen het publiek.

Lost In Music lijkt een talentenshow die verdienstelijke amateurmuzikanten een kans biedt om hun 'carrière' op een hoger plan te brengen. Een uitgebreid filmpje van de voorrondes in een winkelcentrum maakt duidelijk - gezien het honende gelach van het studiopubliek - dat de meeste amateurs niet eens in aanmerking komen om mee te doen.

Tegelijkertijd ontkent Lost in music dat de optredende kandidaten het tegen elkaar opnemen. Alleen met het beantwoorden van vragen maak je kans op de hoofdprijs van 20 duizend gulden. Daar is heel soms kennis voor nodig van de muziekgeschiedenis, maar meestal moet je er vooral veel televisie voor hebben gekeken. Welk gezicht hoort er bij het oude hitje I'm Sorry? Zoek vooral niet naar de zangeres en probeer niet al te slim te zijn. Het antwoord luidt: Caroline Tensen. Die presenteert namelijk het programma Het Spijt me.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden