Empty Handed is het fraaie solodebuut van Christof van der Ven

CD (pop) ****

Christof vd Ven Foto Christof vd Ven

Wonderlijk om door Londen of Manchester te lopen en de duidelijk Nederlandse, maar hier vrij onbekende naam Christof van der Ven prominent aangeplakt te zien, als voorprogramma van gerenommeerde alternatieve folkgroepen als The Staves of Bon Iver.

Van de Ven verliet jaren geleden het Brabantse Handel en toog naar Ierland, en later naar Londen, om als muzikant emplooi te vinden. Hij slaagde, onder zijn eigen naam én als ‘touring musician’ van de Britse succesgroep Bear’s Den, met wie hij Pinkpop aandeed.

Empty Handed is zijn fraaie solodebuut. Bevriende muzikanten van Bear’s Den, Willy Mason en Laura Marling hielpen hem, met een stemmig maar veelzijdig album als uitkomst.

Hij klinkt soms groots (Empty Handed), houdt het elders mooi kaal (Killed This Stone-Dead), maar altijd met het melodieuze vernuft van Damien Jurado of Bon Iver: hij is hoorbaar bewonderaar van beiden.

Tijd om hem écht te leren kennen, bijvoorbeeld zaterdag op Naked Song in Muziekgebouw Eindhoven of zondag in de Kloveniersdoelen in Middelburg.

POP

Empty Handed (****), pop. Christof van der Ven, Planet Zog/Bertus 

Meer over