Ellie Lust blijkt fijnproever, connaisseur van haute cuisine

Politiewoordvoerder Ellie Lust test in filmpjes of ze dingen lust. Te gek, en stukken beter dan de echte Smaakpolitie.

Lust ze het of Lust ze het niet?Beeld YouTube

Ellie Lust is woordvoerder van de politie in Amsterdam. In die hoedanigheid is ze de regelmatig te zien in het nieuws en Opsporing Verzocht. Vorig jaar drong ze definitief door tot de lijst van keiharde BN'ers door deel te nemen aan Wie is de Mol?, waar ze in de vierde aflevering afviel, maar wel een publiekslieveling werd. Op haar LinkedIn-pagina staan onder het kopje 'Vaardigheden' onder andere 'Crisis Management', 'Law Enforcement' en 'Surveillance'. Een niet onbelangrijkste expertise heeft ze achterwege gelaten. Ellie Lust is namelijk een fijnproever, connaisseur van haute cuisine.

Deze week verscheen het tweede deel uit de (hopelijk eindeloos lange) reeks Ellie Lust. In het minuut durende filmpje zien we Ellie Lust aan een tafel zitten, voor haar neus een leeg bord, een wijnglas en bestek. Met haar handen over elkaar gevouwen kijkt ze stoïcijns voor zich uit. Dan komt een jongeman aangelopen met een bord eten. 'Mevrouw Lust, uw Babi Panang.' De vraag is natuurlijk: Lust Ellie het? Voorzichtig neemt ze een hap. 'Ik mag niet met volle mond spreken...' Het beeld bevriest, de muzak kabbelt door, de spanning wordt ondraaglijk.

'Maar dit lust ik wel heel erg graag.' Er komt vuurwerk in beeld, een vrolijk muziekje wordt opgezet en een lelijke WordArt-tekst schreeuwt: ELLIE LUST HET! Het is buitengewoon flauw, volslagen inhoudsloos en heeft geen enkele urgentie. En daarom is het te gek. In de vorige aflevering bleek Ellie kersenprik-limonade te lusten. Een plotwending die niemand zag aankomen.

De Ellie Lust-reeks is onderdeel van In Amsterdam, een dagelijkse videorubriek van de Amsterdamse zender AT5. Omdat de filmpjes op YouTube staan kan de Ellie Lust-fan in Zuid-Limburg of, zeg eens wat, Nebraska ook aan zijn trekken komen. In ander filmpje van dezelfde makers dat zeer de moeite is, test rapper Donnie Amsterdamse Febo's op hoe schoon de vloeren zijn, of het vet niet te vies is en of je er met je Vespa naar binnen kan rijden. Donnie noemt zichzelf 'zeg maar de Rob Geus, maar dan met een knap uiterlijk'.

De Rob Geus met het Rob Geus-uiterlijk is na een paar jaar afwezigheid weer terug op televisie met zijn Smaakpolitie. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen maakt Geus nu gebruik van verborgen camera, wat zijn SBS6-heid compleet maakt. Gisteravond testte Geus broodjes kebab en concludeerde dat de helft van de onderzochte broodjes bedorven was. Een broodje kebab mag, zo leerde de alarmerende voice-over, 1 miljoen bacteriën bevatten. In de test van Geus zat een broodje met zoveel bacteriën dat het, '24 keer viezer is dan wettelijk maximaal is toegestaan'. Dat betekent niet zoveel, behalve dat uw offer aan het porseleinen altaar na een avondje stappen niet altijd het gevolg hoeft te zijn van die ene laatste tequila.

Ondertussen is het toch al obscure aanzien van het broodje kebab er dankzij Rob Geus en zijn undercover Smaakpolitie er niet beter op geworden. Maar laat er nou toevallig één persoon zijn die dat imago weer op zou kunnen poetsen. Laten we haar de Anti-Rob Geus noemen, de Echte Smaakpolitie. De vraag is alleen of Ellie ...

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden