Elephant Man maakt geen nummer af

Muziek..

Menno Pot

'Zijn er ook Surinamers?', vraagt Elephant Man in de uitverkochteMelkweg. Op zijn vraag of er Jamaicanen of Antillianen waren, gingenslechts enkele vingers de lucht in. Nu is het alsof iedereen op dedansvloer springt, gilt en met de armen zwaait ter bevestiging.

Reggae en zijn hitsige broertje dancehall mogen dan uit Jamaica komen,in Nederland zijn het vooral Surinamers die feesten op de klanken uitKingston.

Elephant Man (echte naam: O'Neil Bryan) trad nog niet eerder op inNederland. Hij is ongeveer dertig (de naslagwerken verschillen van meningover zijn geboortejaar), zijn haar is een knalgeel palmboompje, hij danktzijn bijnaam aan zijn flaporen en in de dancehall staat hij (naastbijvoorbeeld Sean Paul) aan de top sinds All Out (2004) een wereldhit werd,dankzij een reclame voor sportkleding. In januari verschijnt zijn derdealbum op een majorlabel: The Father Returns.

Wie naar de Melkweg was gekomen voor een leuk feestje zal een primaavond hebben gehad. De meisjes konden naar hartelust de derrière schuddenop fijne plaatjes en Elephant Man droeg zorg voor een goede sfeer.

Wie gekomen was voor een optreden van een van de grootstedancehall-artiesten, werd teleurgesteld. Elephant Man sprong in het rond,klom op de luidsprekers, rapte bronstig, liet zijn zaakje betasten door meisjeshanden en selecteerde drie 'dames met gigantische konten' om ze ophet podium eens flink billenkoek te geven.

Gezellig, maar het was wel jammer dat Elephant Man geen tijd had omfatsoenlijk een nummer af te maken. De deejay had zelfs drie specialesamples meegenomen om nummers abrupt mee af te breken: de geluiden vanglasgerinkel, een pistoolschot en een soort piepende rem. 50 Cent gebruiktze ook. Zo werden negen van de tien nummers binnen een minuut ophinderlijke wijze tot stilstand gebracht.

Na 75 minuten liep Elephant Man, midden in een nummer, even bruusk hetpodium af als hij het betreden had. Hij was zelfs zijn deejay te snel af:die was te verbaasd om een van zijn samples te starten. DJ Riddim Showernam het over. Konden de meisjes eindelijk bubbelen op hele liedjes.

Menno Pot

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden