Review

Een hoogst verrassend en hilarisch kerstavontuur

Hoe geslaagd zijn de speciale kerst- en oud-en-nieuwspecials van de vaderlandse cabaretiers? De Volkskrant bekeek ze met - disclaimer! - milder gemoed dan anders.

Patrick van den Hanenberg
Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan, Henry van Loon, Jeroen Woe van Stanley en de Menzo's. Beeld Nina de la Croix
Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan, Henry van Loon, Jeroen Woe van Stanley en de Menzo's.Beeld Nina de la Croix

Ze komen op in T-shirt en spijkerbroek en beginnen vijfstemmig 'It's the Most Wonderful Time of the Year' te zingen. Niels van der Laan, Jeroen Woe, Henry van Loon, Martijn Hillenius en Steef Hupkes. Oud-studiegenoten van de Theaterschool, die sindsdien allemaal hun eigen carrière opbouwden als cabaretduo, solocabaretier of acteur.

Stanley en De Menzo's is niets meer dan een extraatje: een closeharmonyboyband, omdat samen zingen zo fijn is. Af en toe doen ze een paar optredens, zoals nu met Kerst. De Menzo's zullen liedjes zingen en misschien nog wat grappen maken tussendoor; veel hoger liggen de verwachtingen niet. Maar wat we vervolgens te zien krijgen is ongelooflijk: er ontrolt zich een hoogst verrassend en hilarisch kerstavontuur, dat zich afspeelt in verschillende landen en tijden.

Met behulp van decorstukken, kleding, melige popculturele verwijzingen en een reeks onverwachte wendingen ontstaat zo een perfecte kerstvoorstelling. En tijdens de vertelling blijven de knap gezongen liedjes maar komen: R. Kelly, Daft Punk en zelfs Kinderen voor Kinderen - deze jongens beheersen elk genre, en door hun ironische voordracht heeft het steeds weer een komisch effect. De serie in Bellevue is helaas al volledig uitverkocht. Voor de gelukkigen die een kaartje hebben: bereid u voor op de overtreffende trap.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden