Een bh als konijnenkanon

In Zweden zijn aan het begin van het jachtseizoen – 15 oktober – drie elandjagers levenloos aangetroffen. Het is dat we beter weten, anders zouden we denken aan een wraakoefening van de natuur....

Peter van Ammelrooy

De jagers in Open Season (voor de pc en alle spelcomputers) komen er genadiger van af. Zij hoeven zich slechts te verweren tegen een beer en een hert die hen met stinkdieren, eikels en konijnen bestoken. Die laatste worden afgevuurd met een bh die in het gewei van een hert is gespannen.

Het spel is losjes gebaseerd op de animatiefilm Open Season, de film die binnenkort onder de titel Baas in eigen bos ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Alle schepsels uit de film zijn in het spel te vinden, waaronder de hoofdrolspelers Boog (een verwende beer) en Eliot (een neurotisch hert).

In 25 ronden moet de speler Boog en Eliot helpen het bos te ontdoen van alle menselijke bedreigingen. Op elk level gebruiken de beesten daarvoor een aparte strategie. Pas in de laatste vijf hoofdstukken kan de speler kiezen uit het arsenaal wapens dat hij bijeen heeft gesprokkeld.

Open Season is bedoeld voor de kleintjes, maar dat mag geen excuus zijn voor de povere afwerking van het spel. Er ontbreken fragmenten uit de film, kennelijk omdat de twee producten tegelijk moesten uitkomen. Ook spreken de dieren niet met de stemmen van de acteurs – vaak een teken dat het een en ander op een koopje is gemaakt. De speler loopt ook af en toe op een onzichtbare muur, terwijl de omgeving de indruk wekt dat hij overal naartoe kan lopen.

In het spel zijn zeven mini-games opgenomen. Vijf daarvan zijn pas te spelen als sommige levels zijn afgerond.

Open Season (Sony) Beeld
Open Season (Sony)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden