DWDD-afsluiter Lucky TV gaat theaters in met Lucky Live

Sander van de Pavert, maker van DWDD-afsluiter Lucky TV, gaat een live theatershow maken. Eind april moet Lucky Live in het Zuiderstrand Theater in Den Haag in première gaan. Van de Pavert zal zelf op de planken staan. Dit maakte hij woensdagavond in De Wereld Draait Door (DWDD) bekend.

Sander de Pavert.Beeld anp

De filmpjes van Lucky TV sluiten al 12 jaar DWDD af. Op een geestige manier worden actualiteiten uitgelicht, opnieuw gemonteerd en van de vele stemmen van Van de Pavert voorzien. De theatershow zal een kijkje achter de schermen geven. 'Je kunt zeggen dat ik mijn studio naar het podium verplaatst heb', aldus Van de Pavert in DWDD. 'Alles wat ik aan lol beleef tijdens een maakdag deel ik met het publiek'.

Hij heeft in de afgelopen 12 jaar veel van tafel moeten vegen omdat er voor LuckyTV maar plaats is voor 1 minuut. 'Dat heeft zich opgehoopt en moet er uit'. Lucky Live staat voorlopig twaalf dagen in Den Haag, voor 1000 mensen per avond.

Waar komt dit idee vandaan?

'Het borrelde al een tijdje, maar het was nog niet duidelijk welke kant het op moest gaan. De afgelopen tijd heb ik met regelmaat op podia gestaan, van festivalletjes tot schoolaula's. Daar heb ik heel veel lol in. Daarnaast zit ik natuurlijk ook vaak met vrienden rondom een computer beelden uit elkaar te rukken. Het heeft even geduurd voordat ik voelde waar ik naar toe wilde.'

Ben je al bezig met voorbereiden?

'Ik heb een afschuwelijk groot archief met beelden. Ik ben druk aan het selecteren en fragmenten op een rijtje aan het zetten. Sommige ideeën zijn al voor een deel uitgewerkt, nu is het slechts een kwestie van monteren. 'Er zal ook geïmproviseerd worden, actualiteiten horen natuurlijk bij Lucky. Er moet een element van toeval in zitten. Ik ben bezig met een televisiegenerator, ik noem het maar even TV Roulette - dat bedenk ik ook maar ter plekke. De truc hierin is dat dit onderdeel op commando een televisieprogramma kan maken. Improviserend, eventueel met inbreng van het publiek. Dan zal ik vragen: 'wat willen jullie zien?!' en moet het publiek een hoofdpersoon, genre en onderwerp geven. Bijvoorbeeld Astrid Kersseboom in een drama over dier en welzijn. Als een magic tric moet ik dit item dan op dat moment in elkaar vogelen. Maar goed, dat is dus nog in ontwikkeling.'

Wordt het extremer dan LuckyTV?

'Het wordt niet gewelddadiger of harder, maar misschien wel te rauw voor televisie. Het kan ook extreem zijn wanneer er een lange stilte valt. In je eentje achter de buis is zoiets anders dan met een publiek. Maar het zal vooral uitgebreider zijn en dieper gaan. Het zal een audiovisueel totaalspektakel worden, met waarschijnlijk drie beeldschermen, podiumbreed. Dat je je nek verrekt wanneer je alles in een oogopslag probeert te zien'.

Waarom spreekt Lucky zo veel mensen aan dat het nu zo verder ontwikkelt, denk je?

'Mensen die thuis televisie kijken zien ergens wel hetzelfde als wat ik zie, onbewust. Het is prettig als dat uitgewerkt wordt. Het is bevredigend om dat compact te laten zien, wanneer je bijvoorbeeld oplet hoe Andries Knevel zich non-verbaal uit. Als een fantasie die werkelijkheid wordt '.

Fantaseer je al over wat na de theatershow komt?

'Ik heb een hoop ideeën maar niets concreets in de planning...'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden