Drs. P schreef eigen rouwadvertentie als ollekebolleke

Vanmorgen verscheen in de Volkskrant op de pagina met familieberichten een rouwadvertentie van Heinz Polzer, de man achter het pseudoniem Drs. P. De advertentie die hij voor zijn dood met de hand schreef is in in de vorm van zijn geliefde 'ollekebolleke'. De dichter en liedschrijver overleed afgelopen zaterdag. Hij werd 95 jaar.

Redactie
Drs. P Beeld anp
Drs. PBeeld anp

In de advertentie die op pagina 18 van de Volkskrant te lezen is, staat in handgeschreven letters de volgende tekst:

Even uw aandacht graag!
Korte berichtgeving:
Ondergenoemde
Is niet meer in beeld -

Wat hier (behalve voor
Onbelangstellenden)
Hartelijk groetend
Wordt medegedeeld

Drs. P

De advertentie is ondertekend met H. H. Polzer. Het bovenstaande gedichtje is een ollekebolleke, een korte dichtvorm waar Polzer naar eigen zeggen 'verkikkerd' op was.

In een interview met Coen Verbraak zei hij over deze dichtvorm het volgende: 'Het is een plezierige dichtvorm, omdat-ie zeer beknopt is. Een ware uitdaging om in die twee keer vier regels alles te presenteren wat je te berde wilt brengen'. Lees hier het hele interview (+).

‘Ik heb het hele leven altijd vooral gezien als een vertoning', vertelde Drs. P in een interview in 2010 aan de Volkskrant. Lees hier het interview.

Heinz Polzer zag ouderdom als een straf. Tegen de Volkskrant zei hij dat hij niet had geklaagd als hij op zijn tachtigste was gestorven. De straf is voorbij. Lees hier het postuum van hem.

Drs. P was een inspiratiebron voor een nieuwe generatie muzikanten. Lucky Fonz III, Extince en Faberyayo vertellen wat zij met de liedjesschrijver hebben.

De advertentie uit de krant van vandaag. Beeld
De advertentie uit de krant van vandaag.Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden