Dr. Oetker wil niet dat je zijn pizza verwart met iets anders

Het nieuwe eten

Yes it's pizza van Dr. Oetker Beeld Dr. Oetker

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: Dr. Oetkers Yes it’s Pizza-pizza.

Is het pizza? ‘Yes, it’s pizza’, garandeert Dr. Oetker op de verpakking van een nieuwe pizza die tussen alle andere pizza’s in het pizzaschap ligt. Er komen nog meer Engelse woorden aan te pas. Deze pizza (niet te verwarren met wat dan ook) is een en al heerlijkheid, wil Dr. Oetker maar zeggen, en dat zit m niet alleen in de ‘heerlijke en kleurrijke bloemkoolbodem’. Vlak ook de blokjes kip, kaas en gele paprika niet uit.

De diepvriespizzabakker sluit aan in de lowcarbpolonaise van broccolirijst en worteltortillas, in navolging van koelkastpizzaconcurrent Magioni. Tot de ‘Yes it’s pizza’-lijn behoren ook een bietenbodem met courgette, gerookte ham, kaas en rode ui en een spinaziebodem belegd met broccoli, mozzarella en champignons.

De bloemkoolvariant bevat 44 procent groente (desalniettemin: ‘100 procent delicious’) en 691 calorieën – minder dan de gemiddelde Ristorante-pizza, meer dan een belegde Magioni-pizza. In de bodem zit 17 procent bloemkool. De Magioni-bodem bevat 37 procent bloemkool en is niet zo knapperig, maar voorziet wel stukken beter in het zondigende fitgirl-gevoel. Wat wil iemand die bloemkoolpizzabodems koopt nog meer?

Misschien af en toe zondigen met een Yes its pizza-pizza.

Cijfer: 7

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.