Dit zijn de beste 1-aprilgrappen van 2013

Het is niet alleen Tweede Paasdag, maar ook 1 april. Denkt u dus twee keer na als iemand u tijdens het paaseieren zoeken zegt dat uw veters loszitten. Zoals gebruikelijk werden de meeste grappen al ruim voor 1 april naar buiten gebracht. Volkskrant.nl selecteerde alvast de leukste en meest opmerkelijke grappen en grollen.

Beeld thinkstock

Sterk verhaal
'Nooit meer een bril op in de auto, hoe fijn zou dat zijn? In samenwerking met de faculteit Product Development van de University of London kunnen wij u nu met trots een uniek product presenteren: de autoruit op sterkte. Binnenkort kunt u bij uw Specsavers-winkel en via deze website uw autoruit op iedere gewenste sterkte bestellen.' Aldus de speciale actiesite die Specsavers heeft gebouwd voor deze 1-aprilgrap. Wie geïnteresseerd is kan naam, emailadres en kentekennummer opgeven. Kan Specsavers u fijn uitlachen.

Overigens is de grap niet origineel: autoruitschadeherstelbedrijf GlassGarage kwam in 2006 al met hetzelfde verhaal, maar ging nog een stapje verder: je zou de autoruit op sterkte ook kunnen in- en uitzoomen. Zij claimden toen te hebben samengewerkt met Russische onderzoekers van het Lebedev Physics Institute uit Samara. Sterk verhaal, maar toch tuinden meer dan honderd mensen erin. Benieuwd welke score Specsavers zal behalen.

Beeld SpecSavers

Verkeersboetes innen via smartphone
Automobilisten (én bijrijders) opgepast! ICT-ontwikkelaar Sping zegt namelijk een app te hebben ontwikkeld waarmee de politie zowel verkeersovertredingen kan constateren als boetes kan innen. Rijdt u te hard? Dan krijgt u meteen een sms'je van de politie: 'Verkeersovertreding geconstateerd: Snelheid binnen bebouwde kom: 67 km/h (toegestaan 50). Vordering via tel. rekening: 143,00 euro (plus 6 euro administratiekosten).'

Erg handig, aldus Sping, want iedereen draagt tegenwoordig een smartphone bij zich. Laat dat nu net een van de problemen zijn. Want hoe weet de politie dat de rekening naar de bestuurder gaat, en niet naar de bijrijder of iemand die op de achterbank zit? En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat locatie-informatie niet zomaar zonder toestemming van de gebruiker voor diensten mag worden gebruikt. Gelukkig heeft u de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

Beeld Sping

Haren uit het hoofd
Er zijn zeer waarschijnlijk heel veel Nederlanders die een veel sterkere genetische link hebben met Willem van Oranje dan de huidige koninklijke familie, denkt geneticus Sarah Geerards van het Meertens Instituut in Amsterdam. 'Zo iemand zou in principe op 30 april zelfs meer recht op de troon hebben dan Willem-Alexander', grapt ze op de site van kennislink. Ze roept lezers dan ook op 'en of meer hoofdharen (met wortelaanzet!)' op te sturen naar de wetenschappelijke instelling.

Dat het wellicht niet helemaal serieus is, valt op te maken onderaan het bericht. Daar staat namelijk: 'Als u vóór Tweede Paasdag opstuurt, krijgt u een uitgebreid persoonlijk rapport over de bevindingen van het onderzoek en uw mate van genetische verwantschap met de vader des vaderlands.' Wie niet door heeft dat Tweede Paasdag op één april valt en enthousiast meewerkt aan het onderzoek, zal zich misschien nog een tweede keer de haren uit het hoofd trekken.

Beeld ANP

Heerlijk Historisch Heineken
De Amsterdamse zender AT5 schreef deze week dat bouwers van de Noord/Zuidlijn een historische bierkelder van Heineken hebben ontdekt. Er zou ook bier zijn ontdekt. Het zou gaan om een oude, vergeten kelder van de voormalige Heineken Brouwerij aan de Stadhouderskade.

Wie daar een kijkje wil nemen en een historisch biertje wil proeven is er vandaag, op 1 april, van harte welkom. Vanaf morgen is de boel weer gesloten wegens werkzaamheden...

Beeld AT5

Online factureren op zijn Haags of Twents
MoneyBird, een app voor het online versturen van facturen, gaat voortaan facturen maken op zijn Limburgs, factuur maakn' op zijn Twents en online factureâhren op zijn Haags. Uit een eigen experiment zou namelijk gebleken zijn dat klanten ondersteuning in eigen dialect hoger beoordeelden dan ondersteuning in het Algemeen Beschaafd Nederlands.

En dus staan Frans, Joost en Marieke voor u klaar om u in uw eigen streektaal van dienst te zijn. Zit uw eigen dialect er niet tussen, dan kunt u een mailtje sturen.

Beeld MoneyBird

A2 dicht voor Top Gear
Een medewerker van de landelijke verkeerspolitie verspreidde zondagochtend op politie.nl het bericht dat de A2 tussen Utrecht en Amsterdam in de ochtend van 1 april dicht zou zijn voor de opnames van het Britse televisieprogramma Top Gear. Die zouden namelijk een wereldsnelheidsrecord op de openbare weg (sneller dan 431 kilometer per uur) willen vestigen.

'Het was een individuele actie van een collega die niet heeft nagedacht over de mogelijke consequenties', aldus een woordvoerder van de landelijke eenheid tegenover het ANP. Voor de duidelijkheid: er zijn dus géén opnames voor Top Gear op de A2 vandaag.

Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden