Die column hoort in deze krant zeker niet thuis

Na het lezen van de column van zedenridder en opper-hetero Van der List voel ik mij als niet-darkroom bezoeker, niet-travestiet, niet-kindermisbruiker, maar wel homo, diep gekwetst....

AMSTERDAM Marcel Tichelaar

Teleurstelling

Onbegrijpelijk! Ik heb er geen woorden voor. De column van Gerry van der List slaat werkelijk alles. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar het stuk met de kleinzielige mening over homo's kan niet. Niet in de Volkskrant, in geen enkele krant. De redactie had het stuk om talloze redenen kunnen weigeren. Wat een teleurstelling!

AMSTERDAM K. Gravenhorst

Kleinburgelijk

Ik stoorde me buitengewoon aan de column van Van der List over de Amsterdamse orgie. Zo'n kleinburgerlijke mening had ik niet verwacht in een blad dat ik al dertig jaar lees.

AMSTERDAM Jan de Jong

Opruiend

Het artikel van Van der List is ronduit walgelijk en hoort niet thuis in een krant als de Volkskrant. Het heeft geen nut om in te gaan op alle onjuistheden, daarmee zou een pagina gevuld kunnen worden. De schrijver heeft verzuimd verder te kijken dan zijn neus lang is, en zich te verdiepen in de homo-medemens en de cultuur. Door het lezen van de Volkskrant had hij een paar onwaarheden over de Gay Games kunnen vermijden. Het artikel is niet alleen onjuist, maar ook kortzichtig en opruiend. Vrijheid van meningsuiting moeten we koesteren, maar zulke rotzooi hoort in de Volkskrant niet thuis!

HELDEN A.H. Jacobs

Onbeschaafd

Ik vraag me af wat de Volkskrant (als eindverantwoordelijke) en Gerry van der List bezielden om de krant te bezoedelen met een onbeschaafd en beschadigend schrijfsel. Wat je denkt en voelt is vrij. Wat je daarmee naar buiten toe doet, is gebonden aan grondwettelijke en omgangsregels. Niemand is erbij gebaat deelgenoot te worden van Van der Lists weerzin tegen mannen en specifieke, zeker niet aan homo's voorbehouden seksuele leefwijzen en technieken. Mogelijk was het de bedoeling de U-pagina te spekken. Tenslotte is het nog komkommertijd en is zo'n doel gemakkelijk gehaald met een schofferend stuk.

UTRECHT A. van den Akker

Verwrongen

Van der List is vast niet bij de Gay Games aanwezig geweest maar heeft, denk ik, zijn mening gevormd via de media. Die nog steeds als het over homoseksualiteit gaat zich focussen op de extremen en de clichés. Waardoor er voor de buitenwereld een totaal verkeerd en verwrongen beeld van homoseksualiteit ontstaat. En zo, al dan niet bewust, een bodem creëert voor intolerantie en discriminatie.

Maar het schokkendste is wel dat de Volkskrant, die zich altijd geprofileerd heeft tegen racisme en discriminatie, dit artikel geplaatst heeft. Het artikel van Van der List is beledigend en discriminerend.

Dat wij vogelvrij zijn voor spot en ons recht van bestaan binnen de burgerij alleen krijgen door 'de Nar' te spelen, die tijd is nog lang niet voorbij.

AMSTERDAM Erik de Vries

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden